Lütfen bekleyin..



Batman esnafı: “Covid-19 Ramazan ayı beklentimizi etkiledi”

03 Mayıs 2020, 18:22 - Okunma: 10235

Coronavirus ile mücadele kapsamında alınan tedbirler nedeniyle iş yapamaz hale gelen Batman esnafı, en çok iş yaptıkları Ramazan ayında bu yıl beklentilerinin çok altında olduklarını belirterek bu sürecin kısa sürede bitmesi temennisinde bulundular.

Coronavirus salgınını ülkenin her tarafında olduğu gibi Batman esnafını da olumsuz etkiledi. Alınan tedbirler kapsamında vatandaşların dışarıya çıkmaması esnafı zor durumda bırakıyor.  

Her yıl esnafın en yoğun iş yaptığı Ramazan ayında bu yıl Coronavirus nedeniyle esnaf beklentisini karşılamıyor.

Esnafın her yıl umutla beklediği ve çoğunun bu ayda çek ve setlerini ödediği, işlerinin en yoğun olduğu Ramazan ayında bu yıl esnaf Coronavirus nedeniyle iş yapamıyor.

“Yılın en iyi cirosunu Ramazan ayında yapıyorduk”

Her yıl esnaf kesiminin dört gözle Ramazan ayını beklediğini belirten Esnaf Abdulkadir Altsoy, “Coronavirus nedeniyle bu Ramazan ayında her yıl beklentilerimizin sadece yüzde 20’sini bekliyoruz. Ramazan aylarında her zamanki gibi ayakkabı sektörü veya giyim sektörü olsun beklentilerimizin çok yüksel olduğu aylardı. Yılın en iyi cirosunu Ramazan ayında yapıyorduk. Şu anda işlerimiz tamamen durmuş durumda. Bu durum imalatçısından tedarikçisinden ve perakendecisine kadar hepimizi etkiledi. Şu anda çoğu esnaf bizim gibi bazı günlerde bir parça satmadan, siftah yapamayacak seviyelere geldik.  Bu süreç esnaflar için çok zor bir durum. Kiramızı, elektriğimizi, vergilerimizi ödeyemeyecek seviyelere geldik. Alışverişlerin tamamen durduğunu gözlemliyoruz. Allah hepimizin yardımcısı olsun.” dedi.

Batman esnafı: “Covid-19 Ramazan ayı beklentimizi etkiledi”
Geçen sene Ramazan ayına kıyasla maddi ve manevi olarak hüzünlü olduklarını dile getiren esnaf Suphi Şimşek ise, şunları söyledi:

“Bu sene Ramazan ayına her yönüyle üzüntüyle girdik. İbadetlerimizi camilerde yapamamamız, sokakların boş olması, caddelerin kapalı olması her yönüyle de işlerimiz etkilendi. Şu anda bütün esnaf kira, elektrik ve vergilerinin ödemelerinde sıkıntı yaşamaktadır. Coronavirus’ten dolayı maske takma zorunluluğu olduğundan bizde müşterilerimizde maske takıyoruz. Çarşıya çıkışlarda yaş kısıtlamalarında olması, insanlarda tedirginlik meydana getirdiğinden çarşıya çıkan insan sıyısını azalttı. Bunların hepsi esnafı etkiliyor. Allah’tan temennimiz en kısa zamanda hayatın normale dönmesidir.”

Batman esnafı: “Covid-19 Ramazan ayı beklentimizi etkiledi”
“Virüsü bir an önce atlatıp, tekrar eski günlere kavuşmayı istiyoruz”

Coronavirus’ten dolayı işlerinin bir anda kesildiğini belirten, esnaflardan Rıdvan Akyol, bu yıl Ramazan ayında işlerinin umdukları gibi gitmediğini söyledi.

Akyol, “Bu sene Ramazan ayı umduğumuz gibi geçmiyor. Biz esnaf olarak zor günler geçiriyoruz. Tek temennimiz bu virüsü bir an önce atlatıp, tekrar eski günlere kavuşmaktır. Bu süreçte işlerimizin düşmesi nedeniyle çok zor günler geçiriyoruz. Çoğu zaman siftahsız eve gidiyoruz. Kiramızı ve çeklerimizi ödeyemediğimizden dolayı çok sıkıntılı durumdayız. Mal satamadığımız gibi yeni üründe alamıyoruz. Esnaf olarak perişan haldeyiz.” dedi. (İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
EKONOMİ Kategorisindeki Diğer Haberler
Bir yılda tavuk eti fiyatlarına yüzde 150 zam yapıldığını belirten tüketici..
Ülke genelinde olduğu gibi Batman'da da kalifiye eleman sorununun yaşan..
Kırmızı et fiyatlarındaki artışın bir türlü durdurulamadığını belirten Batm..
Ramazan Bayramı sonrası düğün hazırlıklarına başlayan vatandaşlar soluğu ku..
Ramazan Bayramı'na iki gün kala çarşı pazarda yaşanan yoğunluktan memnu..
Batman Esnaf ve Sanatkarlar Odası (BESO) Başkanı Mehmet Sıddık Çiftçi, yapt..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=