Lütfen bekleyin..



Fıstık Üreticileri Birliği Başkanı: Fındıkta verilen destek fıstık için de verilmeli

13 Mayıs 2020, 20:43 - Okunma: 9363

Batman Fıstık Üreticileri Birliği Başkanı Hifzullah Akdaş, "14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü" münasebetiyle yazılı bir açıklama yaptı.

Akdaş, çiftçilerin ilin ve bölgenin kalkınmasında, iktisadi hayatın büyümesinde, ekmeğin sofralara ulaşmasında; buğdayın, mercimeğin, mısırın, nohut, meyve ve sebzenin üretiminde alın teri dökerek yoğun emek sarf eden kesimlerin başında geldiğini vurguladı.

Çiftçilerin ailelerinin geçimini topraktan sağladığını ifade eden Akdaş, "Topraktaki nimetlere değer katarak, o nimetleri bin bir zahmetle bizlere ulaştıran çiftçimizin, köylümüzün emeği kutsaldır. İlimizde tarıma ve çiftçiye yönelik destek, proje ve çalışmalarımız artarak devam etmektedir." dedi.

Fıstık üreticilerine önemli uyarılarda bulunan Akdaş şöyle devam etti: "Şu anda özelikle fıstık alanlarında yapılması gereken önemli birkaç husus var. İlaçlama ve sürme işlemi yapılması gerekmektedir. Özellikle 'Kara Zenk' ilaçlaması, 'Göz Kurdu', 'Dip Kurdu' ilaçlamaları yapılması gerekmektedir. Çift sürme işlemleri yapmalıdır. Ayrıca fıstık ağaçlarına bu kadar önem verirken, ilaçlama yaparken kendi sağlığımıza da dikkat etmeliyiz. Ağaçlarımızı koruyalım derken yavaş yavaş zehirleniriz, farkına bile varmayız. O yüzden ağaçlara ilaç atarken koruyucu kıyafet giyilmeli, eldiven ve yüz koruyucu maske takmalıyız. Sizin hayatınız ağaçlarınızın hayatından daha değerlidir."

"Çiftçilerimizin gününü kutluyorum"

Fıstık üreticilerine de destek verilmesi gerektiğini dile getiren Akdaş, "Hububat ve fındıkta çiftçilerimize ödenen destek ve ürün desteğinin fıstık için de verilmesini talep ediyoruz. İlk 7 yıl ekim desteği, 7 yıldan sonra ürün elde eden fıstık üreticilerine ürün desteklemesinin ödenmesi hususunda Tarım Bakanlığımızdan destek bekliyoruz. Bu vesileyle tarımsal üretimin her kademesinde emeği ve alın teri bulunan çiftçilerimizin gününü kutluyor bereketli bir yıl olmasını diliyorum." ifadelerini kullandı.(İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
EKONOMİ Kategorisindeki Diğer Haberler
HAKSİAD Batman Şube Başkanı Cemal Çetiz, hızla yükselen altın fiyatlarının ..
Batman Esnaf ve Sanatkarlar Odası, üyelerinin kartlı satışlardan kaynaklana..
Yeni eğitim-öğretim yılı öncesinde Batman'da 380 iş yeri mercek altına ..
Batman İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve DİKA tarafından..
Batman Organize Sanayi Bölgesi'ne (OSB) ek olarak planlanan 306 hektarl..
Batman Defterdarlığı, 7440 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması..

RSS
© 2025 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=