Lütfen bekleyin..



​Köy sakinleri kapanan yollarına alternatif bir yol yapılmasını istiyor

21 Mayıs 2020, 18:09 - Okunma: 1119

​Batmanın Hasankeyf ilçesi ile birlikte 199 yerleşim yerini sular altında bırakan Ilısu Barajı doluluk oranı en üst seviyeye yaklaşırken, bölgedeki çok sayıda köyün bağlantı olduğu yollar su altında kaldı.

Hasankeyf ilçesine bağlı Karaköy (Reşiye) ve Uzundere (Verzine) köylerinin yolları Devlet Su İşlerinin (DSİ) projesinde olmayan köy yolu su altında kaldı. Köy sakinleri yollarına alternatif yolların yapılmasını istedi.

Köy yolarının kapanmasından dolayı 35 kilometre uzaklıktaki başka bir yoldan gitmek zorunda kaldıklarını belirten köy sakinleri, bu durumun kendileri için meşakkatli olduğunu söylediler.

DSİ tarafından kendilerine hiçbir bilgi verilmediğini belirten Sait Maviş, “Devlet Su İşlerinin (DSİ) şu ana Karaköy yolu ile ilgili hiç bir projesi yok. Biri 150 diğeri 100 haneli, olan 2 köy Uzundere ve Karaköy nasıl oluyor da görmezden gelindi. Ilısu Barajının suyu köyümüzün yoluna kadar yetişti. Bir aya yakındır köy yolu kapalıdır. Şu an çapa ve sulama zamanındır. Bağ ve bahçelerimiz için Batman’dan köye her gün gidip geliyoruz. Yetkililerden bir an önce bir proje sunup yolun açılmasını istiyoruz.” dedi

“Batman’dan köyümüze 51 kilometrede gidiyorduk şimdi 85 kilometre oldu”

Bu sorunun DSİ'nin bir eksiği olduğunu savunan Maviş, “DSİ nasıl olurda böyle bir hata yapar. 2 köyü görmezden geldiler. Köyümüze gitmek için Hasankeyf’ten Gercüş’e oradan dönerek yaklaşık 35 kilometre başka bir köy yolunu kullanıyoruz. Bu yol çok zahmetli ve pekte güvenli olmayarak mecburen kullanıp köyümüze ulaşabiliyoruz. Benim 50 dönüm bağım, bahçem var şu anda her gün nasıl gidip geleceğimi kara kara düşünüyorum. Köyümüze ekstra 70 kilometre gidiş-gelişi yolun uzaması yazık değil mi? Batmandan köyümüze 51 kilometrede gidiyorduk şimdi 85 kilometre oldu. Bizim temennimiz bir an önce köy yolu sorunumuzun çözülmesidir.” diyerek taleplerini dile getirdi.

“Mağduriyetimizin en kısa zaman da giderilmesini istiyoruz”

Baraj yapıldığında köylerinin yolunu hiç hesaplanmadığını belirten Halil Tosun, “ Bir aydır köyümüzün yolu kapalıdır. Hasankeyf'ten köyümüze gitmek istiyoruz ama toplam 250 haneli Karaköy ve Uzundere köylerinin yolu baraj suyu nedeniyle kapandı. Köyümüzde bağ ve bahçelerimiz var. Bizim köylerimizin bağı, bahçesi ile üzümü ve sumasıyla meşhurdur. Köyümüzün yolu kapandığından bize çok uzak olan Gercüş’ten dönüş yapıp başka 2 köy üzerinden gitmek zorunda kalıyoruz. Biz şu anda çok mağduruz. Yetkililerden bize en yakın zamanda köyümüzün eski yoluna yakın bir yol yapılmasını ve bu mağduriyetimizin en kısa zaman da giderilmesini istiyoruz.” dedi. (İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'da yolun karşısına geçmeye çalışan bir bebek ile 3 kadına otomob..
Batman'da bir şahıs, temizlemeye çalıştığı tüfeğin ateş alması sonucu g..
Batman'da bir kamyon ile kamyonetin çarpışması sonucu yaşanan kazada 2 ..
Mevlid-i Nebi etkinliği ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan STK temsilc..
Batman Belediyesi, on binlerce kişinin katıldığı Mevlid-i Nebi etkinliği il..
Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından Batman'da gerçekleştirilen Mevli..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=