Lütfen bekleyin..



SAĞ-ÇEV : “Pandemi sürecinde en önemli önlem çevremizi korumaktır”

04 Haziran 2020, 18:05 - Okunma: 22325

Batman Sağlık ve Çevrecilik Derneği (SAĞ-ÇEV) Başkanı Sıtkı Güneş, "5 Haziran Dünya Çevre Günü" dolayısıyla yazılı bir açıklama yaparak, “Pandemi sürecinde en önemli önlem çevremizi korumaktır” dedi.

Batman Sağlık ve Çevrecilik Derneği (SAĞ-ÇEV) Başkanı Sıtkı Güneş, "5 Haziran Dünya Çevre Günü" dolayısıyla yazılı bir açıklama yaptı.

Açıklamasında temiz çevreye dikkat çeken Güneş, “Bugün, yaşadığımızın Dünya’nın daha da yaşanılabilir, güzel bir Dünya olması için korumak zorunda olduğumuz ve bize bin bir güzellik veren çevremizin günü. Çevremiz; yaşadığımız ev, gittiğimiz iş yeri, alışveriş yaptığımız mağazalar, yürüdüğümüz yollar, piknik yaptığımız alanlar yani kısacası üzerinde nefes aldığımız her yeri kapsamaktadır. Yediğimiz sebzeyi-meyveyi, bakarken ya da koklarken içimizin açıldığı çiçekleri, bütün bunları yapmak için lazım olan oksijeni veren ağaçlar bile temiz toprağı, suyu barındıran çevremiz sayesinde yetişiyor.” dedi.

“Dinimiz çevreye önem vermiştir”

Peygamber Efendimizin çevreye karşı duyarlılığından örnekler veren Güneş, şöyle devam etti:

“Çevremiz bize bu güzellikleri verirken bizim de ona karşı bir temizlik ve koruma borcumuz vardır. Efendimiz bir hadisinde, ‘Kıyamet kopsa bile, o zaman elinizde bir fidan bulunuyorsa ve onu dikmek için de bir engel yoksa derhal o fidanı dikin.’ diyerek çevremizin korunmasına ve bakımına dinimizin verdiği önemden bahsetmiştir. Özellikle tüm dünyanın odak noktası haline gelen pandemi sürecinde en önemli önlem ve kurtuluş yolu, çevremizi korumaktan geçiyor. Temiz ve bakımlı çevre aynı zamanda sağlıklı insanlar ve dengesi bozulmamış bir doğa demektir. Bu yüzden yürürken bastığımız bir çimenin aslında aldığımız nefes olduğu bilinci ile hareket etmeliyiz.”

“Çevremizi kendimize küstürmemeliyiz”

Tüm insanları çevreye karşı duyarlı olmaya çağıran Güneş, “Kendi şehrimizde hatta tüm Dünya’da temiz bir çevre elde etmek için kendimiz başta olmak üzere herkesi temiz tutmak bilakis çöpleri asla yere atmayarak çöp kutusunda da ayrıştırarak atmak konusunda tembih etmeli, uyarmalıyız. Çevremizi kendimize küstürmemeli, bize verdikleri için değerini bilmeli ve ona teşekkürümüzü onu layığı ile koruyarak yapmalıyız. Çevre bahsettiğimiz gibi her şeyi kapsamaktadır. Bu yüzden ne hava kirliliğine, ne su kirliliğine ne de toprak kirliliğine mahal vermemeliyiz.” ifadelerini kullandı.

“Oksijene duyulan ihtiyaç kadar suya da ihtiyaç vardır”

Batman’ın hava kirliliğinin de sona ermesi gerektiğini vurgulayan Güneş, “Şu an içinde bulunduğumuz yaz ayları sebebiyle şehrimizde bulunan TÜPRAŞ rafinerisinin gece mesaisinden dolayı havanın sıcaklığının etkisiyle etraf mahallelerde oturan hemşerilerimizin havasını kirlettiği yani hava kirliliğine neden olduğu da önemli bir sorunumuzdur. Bu konunun giderilmesi için en kısa zamanda çözüm bulunması talebindeyiz. Ayrıca çevremizi korumak adına şehrimizde dikkat etmemiz gerek bir başka husus ise Ilısu Barajı’nın geçtiği, suya karışabilecek yakınlıkta atıkların doğaya bırakılmamasıdır. Çünkü suyumuz da havamız kadar kıymetlidir. Oksijene duyulan ihtiyaç kadar suya da ihtiyaç vardır. Temiz çevrenin; sağlıklı insan, mutlu bir toplum olduğu bilinciyle hareket edelim. Bu duygu ve düşünceler ile 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nü kutluyor, layığı ile korunmuş temiz bir çevre ve sağlıklı günler diliyorum.” dedi.(İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
SAĞLIK Kategorisindeki Diğer Haberler
Ramazan ayında ağız ve diş bakımının daha bir önem kazandığını belirten Diş..
Sağlık sektöründe pek çok sorunun halen çözüm beklediğini belirten Sağlık-S..
14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla açıklama yapan Batman Sağlık ve Çevrecilik ..
Batman Valisi Ekrem Canalp, 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımla..
Sağlık-Sen Batman Şube Başkanı İbrahim Halil Dursun, yaptığı yazılı açıklam..
Son zamanlarda bağırsak kanserinde ciddi oranda artış yaşandığını belirten ..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=