Lütfen bekleyin..



Batman'daki halı saha temsilcilerinden halı sahaların açılması talebi

07 Haziran 2020, 13:58 - Okunma: 66764

Tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgınının ülkede görüldüğü andan itibaren faaliyetleri askıya alınan iş yerleri arasında bulunan halı sahalar faaliyetlerine başlamak istiyor.

Coronavirus salgınından dolayı ülkede alınan tedbirler ve uygulanan kısıtlamalar 1 Haziran'dan itibaren minimum seviyeye çekildi. İlkin berberler, kuaförler, AVM'ler faaliyetine başlarken, daha sonra ise lokantalar, kafeler, havuzlar gibi halka açık yerler hizmete girdi.

Batman'daki halı saha yetkilileri de faaliyetlerine tekrar başlamak istediklerini belirterek yetkililere çağrıda bulundu.

Konuya ilişkin halı saha temsilcileri adına yazılı açıklama yapan Yusuf Ekinci, Batman'da halı sahaların faaliyetlerine izin verilmemesinin, halı saha işletmelerini kara kara düşündürdüğünü söyledi.

"Normalleşme sürecinden bizde faydalanmak istiyoruz"

Yaklaşık 3 aydır Batman'daki tüm halı sahaların kapalı olduğunu aktaran Ekinci, "Virüs nedeniyle kapatılan tüm iş yerlerinde olduğu gibi, bu süreçte biz de ekonomik olarak ciddi anlamda sıkıntılar yaşadık. Cumhurbaşkanımızın açıklamasıyla tüm ülkemizde 1 Haziranla birlikte gelen normalleşme sürecinden bizde faydalanmak istiyoruz. Haftaya profesyonel ligler başlayacakken, Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesindeki spor kompleksleri faaliyetlerine başlamışken, İstanbul, Ankara, İzmir ve Bursa gibi büyükşehirlerde bile halı sahalar faaliyetlerine başlamışken, ilimizde halı sahaların faaliyetlerinin tekrardan durdurulmasına doğrusu anlam veremedik." dedi.

"Halı sahada işletmen ve çalışanlarla birlikte en az üç aile geçimini sağlamakta"

Açıklamasının devamında Ekinci, şunları söyledi: "1 Haziranda futbolseverlerle buluşmanın verdiği heyecan, Emniyet Müdürlüğünden gelen görevlilerin faaliyetlerimizi tekrardan durdurmaları ile kursağımızda kaldı. İlimizin ekonomik durumu göz önünde bulundurulduğunda, bir halı sahada işletmen ve çalışanlarla birlikte en az üç aile geçimini sağlamaktadır. Zaten üç aydır çalışmayan halı sahalarımızın açılmasına ne zaman izin verileceğini merak ediyoruz. Sayın Valimizden bu olaya bir çözüm getirmesini ve tüm yerlerde olduğu gibi Batmanda da halı sahaların açılmasını, bizim de faaliyetlerimizi sürdürmemize müsaade etmesini talep ediyoruz."(İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
SPOR Kategorisindeki Diğer Haberler
HÜDA PAR Batman Milletvekili ve Belediye Başkan Adayı Serkan Ramanlı Batman..
HÜDA PAR Batman Milletvekili ve Belediye Başkan Adayı Serkan Ramanlı, Petro..
TPAO'ya devrinden sonra yeni yönetim TPAO Kristal Park tesislerinde gaz..
Batman'ın profesyonel ekibi Petrolspor, 9 yıl aradan sonra tekrar TPAO ..
Milletvekili Ferhat Nasıroğlu Batman Petrolspor'da devir işlemlerinin r..
Batman Milletvekili Ziver Özdemir Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu'’nu ..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=