Lütfen bekleyin..



4 yaşındaki minik İsmail biriktirdiği harçlıklarını yetimlere bağışladı

09 Haziran 2020, 11:49 - Okunma: 18554

​Kendi küçük yüreği zengin İsmail Rüzgar, biriktirdiği harçlıklarını yetim ve ihtiyaç sahiplerine verilmek üzere Batman Umut Kervanı'na bağışlayarak örnek bir davranış sergiledi.

Babasının kendisine getirmiş olduğu kumbaraya günlük ve bayram harçlığını koyan minik İsmail, toplamış olduğu paralarını babası ile birlikte Batman Umut Kervanına gelerek yetim ve ihtiyaç sahibi ailelere verilmek üzere bağışladı.

Babası ile beraber kumbarasını teslim eden minik İsmail, "Yetim çocuklar sevinsin' diye paralarımı, yetim çocuklar için topladım ve bayram harçlıklarımı da içine koydum.” ifadelerini kullandı.

Çocuğuma henüz küçük yaşta dayanışma ve sadaka ruhunu aşıladıklarını belirten baba Feyzullah Rüzgar, "Çocuğuma dayanışma ve sadaka ruhunu aşılamak için kumbara aldım. Kumbarasına hem yetim ve ihtiyaç sahipleri için ayrı harçlık hem de kendisine ayrı harçlık verdim. Allah'ın izniyle 2 ayda kendi kumbarası doldu. Kendi bayram harçlığını bile yetimler için kumbarasına koydu. Kumbarası dolduğundan dolayı Umut Kervanı'na getirip teslim ettik. İnşallah yine boş kumbaramızı alıp tekrardan dolduğu zaman yetim çocuklar için Umut Kervanı'na getireceğiz." diye konuştu.

Minik hayırsever İsmail'i ve babası Feyzullah Rüzgar'ı karşılayan Batman Umut Kervanı Başkan Yardımcısı Bereket Şengül, minik İsmail'e ve babasına bu örnek davranışlarından dolayı teşekkür etti ve bu örnek davranışlarının birçok insana örnek olduğunu belirterek kumbarasını teslim aldı. (İLKHA)






  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
EĞİTİM Kategorisindeki Diğer Haberler
Cep telefonu başta olmak üzere aşırı dijital ekran kullanımının öğrencileri..
Peygamber Sevdalıları Vakfı Siyer Yarışması Komisyonu Başkanı Hamdin Aslan,..
Haziran ayında gerçekleştirilecek olan LGS ve YKS için öğrencilere önemli t..
Yaklaşık 100 binlere dayanan bir öğretmen açığının olduğunu belirten Batman..
Üçüncü Uluslararası Bilişim Kongresi, Batman Üniversitesi ev sahipliğinde 2..
Batman Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi bünyesinde 'Uygulama ve Ara..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=