Lütfen bekleyin..



Karaismailoğlu: "Batman-Hasankeyf-Gercüş-Midyat yolunu önümüzdeki yıl hizmete alacağız"

21 Haziran 2020, 19:12 - Okunma: 3606

Batman'da sivil toplum kuruluşu (STK) temsilcileriyle bir araya gelen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "Batman-Hasankeyf-Gercüş-Midyat yolunu önümüzdeki yıl hizmete alacağız" dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Batman'da sivil toplum kuruluşu (STK) temsilcileriyle bir araya geldi.

Karaismailoğlu, burada yaptığı konuşmada, Batmanlıların yüreğindeki sevgi rezervinin petrol yataklarından daha zengin ve medeniyetin mirası olduğunu ifade etti.

Batman'da son 18 yılda 20 projenin tamamlandığını anımsatan Karaismailoğlu, sadece karayolu çalışmalarına 3 milyar lira yatırım yapıldığını söyledi.

Kentte 15 kilometre olan bölünmüş yol uzunluğunun 156 kilometreye çıkarıldığını aktaran Karaismailoğlu, şunları kaydetti:

"Bugün itibarıyla ise 5 projemiz devam ediyor. Devam eden bu 5 projenin toplam maliyeti ise 1 milyar 750 milyon liradır. Batman-Hasankeyf yolunu bölünmüş yol yapıyoruz. Halihazırda 37 dakika seyahat süresi, yol açıldığında 22 dakikaya düşecek. Batman-Hasankeyf-Gercüş-Midyat yolunu inşallah önümüzdeki yıl hizmete alacağız. 22 kilometresi Batman’da bulunan Kozluk-Baykan-11.Bölge Hududu Yolu, 28 kilometre uzunluğundaki Batman, Silvan, Kozluk Ayrım Yolu, Batman-Midyat Devlet Yolu, Gercüş Köprülü Kavşağı'nın yapımı devam ediyor. Batman, Silvan, Kozluk Ayrım Yolu ve Batman-Midyat Devlet Yolu Gercüş-Kayapınar Kavşağı'nı bu yıl hizmete alıyoruz." 

Batman'a yapılan hizmetlerin, Türkiye’nin her köşesine de yapıldığına dikkati çeken Karaismailoğlu, her kentin kalkınmadan pay aldığını anlattı.

Karaismailoğlu, Türkiye'ye bir baştan bir başa yatırım yaptıklarını vurgulayarak, "Türkiye’yi bir baştan bir başa şantiyeye çevirdik. Asırdır çözülmemiş sorunları çözdük, bitmeyen projeleri tamamladık. Kalkınmaya büyük bir ivme kazandırdık. Bunu, geçmişte sadece il yapıp plaka numarası vermeyi marifet sanan anlayışa rağmen başardık. Bunu, teröre rağmen başardık. Bunu bu bölgelerimizi, 50 yıl geriye götürmek isteyen, (gelişmemiş kalsın) diyen bu kirli zihniyete rağmen başardık. İnşallah sizlerin desteğiyle daha da fazlasını yapmaya devam edeceğiz." diye konuştu.

"Perpıra Köprüsü’nün restorasyonunun 2021 yılında tamamlanmasını planlıyoruz"

Ardından Bakan Karaismailoğlu, Batman'daki temaslarını Perpira köprüsü ve Malabadi köprüsünde yaptığı inceleme ile tamamladı.

Perpira Köprüsü ziyaretinde konuşan Bakan Karaismailoğlu, "Yaklaşık 182 metre uzunluğundaki tarihi Perpıra Köprüsü’nün restorasyonunun 2021 yılında tamamlanmasını planlıyoruz. Anadolu medeniyetinin bu önemli emanetini ayağa kaldırmakla, kültür mirası Batman’da hem tarih turizmini canlandırıyor hem de bölgesel kalkınmayı güçlendiriyoruz." ifadelerini kullandı.(İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'da bir şahıs, temizlemeye çalıştığı tüfeğin ateş alması sonucu g..
Batman'da bir kamyon ile kamyonetin çarpışması sonucu yaşanan kazada 2 ..
Mevlid-i Nebi etkinliği ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan STK temsilc..
Batman Belediyesi, on binlerce kişinin katıldığı Mevlid-i Nebi etkinliği il..
Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından Batman'da gerçekleştirilen Mevli..
Batman'da Peygamber Sevdalıları Vakfı'nın düzenlendiği ve büyük bir..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=