Lütfen bekleyin..



​Batman’da YKS sınavı heyecanla başladı

27 Haziran 2020, 10:23 - Okunma: 17317

​Yeni tip Coronavirus (Covid-19) önlemleri altında gerçekleştirilen Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) Batman'da heyecanla başladı.

YKS'nin halk sağlığı açısından en uygun koşullarda gerçekleştirilmesi amacıyla bazı tedbirler alındı.

Sınav öncesi Covid-19 pandemisine karşı okullarda dezenfekte işlemleri yapılırken İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Batman’daki tüm okullarda tedbirler en üst düzeyde alındı.

İki gün sürecek YKS'nin 1. Oturum Temel Yeterlilik Testi (TYT) ve 2. Oturum Alan Yeterlilik Testleri (AYT) için adaylar saat 10.00'dan sonra sınav binalarına alındı.

2020-YKS 3. Oturum Yabancı Dil Testi (YDT) için adaylar saat 15.30'dan sonra sınav binalarına alınmayacaktır.

Adaylar TC kimlik numaraları ve şifreleri ile sisteme giriş yaparak sınav merkezlerine ulaşabilecekler. Yani TYT yarın saat 10.15'de başlayacak ve saat 13.00'de sona erecek belirtilen istisnalar hariç 81 ilin sınırları içinde bulunan vatandaşların sokağa çıkmalarının kısıtlanacağı anımsatıldı.

İçişleri Bakanlığından yayımlanan genelgeye göre, sınırlı sokağa çıkma yasağı uygulanırken, öğrenciler sabah erken saatlerden itibaren sınava girecekleri okullara gelip sınav saatini heyecanla bekledi. Kimi öğrenciler sınava yalnız gelirken kimi öğrenciler de aileleriyle birlikte sınava geldi.

Sınava giren öğrenciler için uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle cadde ve sokaklarda, toplu taşıma araçlarında sessizlik hâkimdi.

“Virüs stersinden dolayı derslere adapte olamadım”

Covid-19 hastalığının verdiği stresten dolayı derslere çalışamadığını belirten Ümit Gök, “Virüsten dolayı tam olarak derslere hazırlanamadım. Evde çalışma ortamın vardı ama virüs stersinden dolayı derslere adapte olamadım. Açıkça söylemek gerekirse sınavdan kötü puan bekliyorum.” dedi

“Biraz heyecan ve stres var”

Pandemi sürecini evde çok iyi değerlendirdiğini ifade eden Soner Çakmak,  “Pandemi sürecini iyi değerlendirip sıkı çalıştım. Bol bol kitap okudum, test çözdüm benim için güzel geçti. İnşallah sınavım güzel geçer. Biraz heyecan ve stres var. 350 ile 400 arası bir puan bekliyorum. Hedefim İstanbul üniversitesi hemşirelik bölümünü istiyorum. Nasip olursa inşallah okuyacağım.” diye konuştu.

“Eğitimin yaşı yoktur İslam dinide bunu emrediyor”

Kur'an kursu hocası olmak için sınava gireceğini belirten Nursel Dündar, “47 yaşındayım Kur-an kursundaki hocalarımın tavsiyesi ile sınava gireceğim. Eğitimin yaşı yoktur İslam dinide bunu emrediyor. Hedefim ilahiyat bölümünü kazanmak ve Kur-an kursu hocası olmaktır. Gençlere hiçbir zaman umutsuzluğa girmemelerini tavsiye ediyorum.” Dedi.

“Sürekli evde olduğumuzdan ders çalışma süremiz arttı”

Coronavirus sürecini evde çok iyi değerlendirip sürekli ders çalıştığını belirten Elif Türk, “YKS'ye çok güzel bir şekilde hazırlandığımı düşünüyorum. Coronavirus’ten dolayı evde kaldığım süre boyunca bana iyi geldiğini düşünüyorum. Sürekli evde olduğumuzdan ders çalışma süremiz arttı. Kafamız rahattı ama bir yandan da bu virüs sorunu olduğu için bir endişe içindeydik. Ama ben çok iyi hazırlandığımı düşünüyorum. Önce ders çalıştım sonra videoları dinleyip denemelerimi yaptıktan sonra içim rahat bir şekilde sınava girebileceğimi düşünüyorum. Şu anda adalet bölümünü okuyorum son yıl stajımı gördüm. Hukuk bölümünden de devam etmek istiyorum.” Diye konuştu.

Yetenek bölümü için barajı geçmem yeterli diyen Arjan Enes Turan, “Coronavirus’ten dolayı sınava doğru dürüst hazırlanamadım. Özel yetenek sınavına gireceğim için barajı geçmem yeterli olacaktır. Beden eğitimi öğretmenliği için Barajı geçmem benim için yeterlidir.” dedi. (İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
EĞİTİM Kategorisindeki Diğer Haberler
Peygamber Sevdalıları Vakfı Siyer Yarışması Komisyonu Başkanı Hamdin Aslan,..
Haziran ayında gerçekleştirilecek olan LGS ve YKS için öğrencilere önemli t..
Yaklaşık 100 binlere dayanan bir öğretmen açığının olduğunu belirten Batman..
Üçüncü Uluslararası Bilişim Kongresi, Batman Üniversitesi ev sahipliğinde 2..
Batman Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi bünyesinde 'Uygulama ve Ara..
HÜDA PAR Batman Milletvekili ve Belediye Başkan Adayı Serkan Ramanlı, eğiti..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=