Lütfen bekleyin..



Yolda bulduğu 5 bin TL'yi sahibine teslim etti

29 Haziran 2020, 17:23 - Okunma: 2714

Batman’da ortaokul altıncı sınıf öğrencisi Muhammed Sıddık Kaya, sokakta yürürken yerde bulduğu ve içinde 5 bin TL olan cüzdanı sahibine teslim ederek örnek bir davranış sergiledi.

Batman merkez Çamlıca Mahallesi’nde 12 yaşındaki Muhammed Sıddık Kaya, gün içinde babasının işyerine giderken yolda içinde 5 bin TL para bulunan küçük bir çanta gördü. Bulduğu parayı da hiç tereddüt etmeden babasına teslim etti.

“Haram olduğunu bildiğim için parayı harcamak aklımdan bile geçmedi”

Bulduğu paranın kendisine ait olmadığı için haram olduğunu ifade eden 12 yaşındaki Muhammed, ”Evden çıktım babamın iş yerine geliyordum. Yerde bir cüzdan gördüm içini açtım baktım para var. Getirdim babama teslim ettim. Haram olduğunu bildiğim için parayı harcamak aklımdan bile geçmedi.” diye konuştu.

“Allah kimseye haram para yemeği nasip etmesin”

Oğlunun parayı bulduğu gibi kendisine getirdiğini söyleyen Baba Adnan Kaya, “Oğlum sabahleyin evden işyerime doğru gelirken yolda bir cüzdan buldu içine bakmış yüklü bir para var. Getirdi bana teslim etti. Bende hemen cüzdanı bulduğu sokağa bakmaya gittim. Birkaç eve para düşüren var mı diye sordum. Mahalleli bir yaşlı teyze ile amcanın çevreye sorduklarını söylediler. Yolda gezerken teyze ile amcayı bulduk. İş yerine çağırdık. Kendilerine sorduğumuzda kaybolan paranın kendilerine ait olduğu kesinleşince teslim ettik. Umarım bu herkese bir örnek olur. Teyze ile amcanın borç paraları imiş. Allah kimseye haram para yemeği nasip etmesin.” şeklinde konuştu.

“Allah kendilerinden razı olsun”

Borçlarını ödemek için biriktirdikleri para olduğunu belirten Ayhan Akgül, “Bir yıldan fazladır topladığımız paramızdı, borcumuzu vermek için topluyorduk. Çarşıya gitmek için yolda yürürken cüzdanımın düştüğünü fark etmemişim. Cüzdanımın olmadığını fark edince aramaya koyulduk. Sonra yolda bu Müslümanlarla karşılaştık. Cüzdanımızı bulduklarını bize söylediler. Çocuklarının parayı bulduğunu söylediler. Paramızı bize teslim ettiler. Allah kendilerinden razı olsun.” dedi.

“Biz onlardan razı olduk Allah ta onlardan razı olsun”

Parasının bulunmasına çok memnun olduklarını ifade eden Aziz Akgül, “Paramızın kaybolduğunu fark edince bir daha bulamayacağız diye çok üzüldüm. Bir yandan da Allah’a inşallah paramızı helal süt içen biri bulur diye dua ettim. Elhamdülillah öyle de oldu, helal süt içen biri paramızı buldu ve bize teslim ettiler. Biz onlardan razı olduk Allah da onlardan razı olsun.” ifadelerini kullandı. (İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YAŞAM Kategorisindeki Diğer Haberler
ALLAH'ın El-Adl ismi ve Namaz ile ilgili açıklamaların devamı…
Ramazan ayı ile birlikte sofraların vazgeçilmezleri arasında yer alan çiğ k..
ALLAH'ın Es-Selam ismi ve Namaz ile ilgili açıklamalar...
Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Batman Şubesi tarafından ..
Takva ve El-Hesîb ile ilgili açıklamalar...
Cuma Hutbelerinde “Oruç, Bedenimize Sıhhat, Gönlümüze Sekinet Verir” konusu..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=