Lütfen bekleyin..



Batman İŞKUR İl Müdürü Eviz: “Tekstil sektörünü büyütmeye kararlıyız”

01 Temmuz 2020, 10:15 - Okunma: 15398

Batman Tekstil Sanayi ve İş Adamları Derneği (TEKSİAD) Başkanı Mehmet Ali Öztürk ve TEKSİAD yönetim kurulu üyeleri, İŞKUR İl Müdürü Besim Eviz’i makamında ziyaret etti.

İŞKUR İl Müdürü Eviz’e yapılan ziyarette konuşan Dernek Başkanı Öztürk, “Salgının en yoğun olduğu dönemde işverenlerimiz ve çalışan arkadaşlarımız ülke ekonomimiz için zor şartlarda ellerinden geleni yapmışlardır. Sektör olarak her zaman büyümeyi, kurumsallaşmayı, istihdamı arttırmayı hedef olarak belirledik. İŞKUR’un önemli destekleri ile sektörümüz ivme arttırmaya devam etmektedir.” dedi.

Özellikle pandeminin yoğun olduğu dönemde tekstil sektörünün yaşadığı zorlukları dile getiren Öztürk, bu sorunların çözülmesi için çabaladıklarını kaydetti. Öztürk, “Sektörümüz her geçen gün büyümektedir, bu büyümede İŞKUR’un ve özellikle İŞKUR İl Müdürümüz Besim Eviz Bey’in çok önemli çaba ve katkıları olmuştur.” diye konuştu.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren İŞKUR İl Müdürü Besim Eviz, “Bugün, ilimizde emek yoğun ve genç kadın istihdamında önemli bir yere sahip tekstil sektörümüzün yegâne temsil gücü TEKSİAD Başkanı M. Ali Öztürk ve yönetimini ağırladık. İŞKUR ve tekstil sektörünün işbirliğini, projelerimizi, istihdam artışını ve yeni firmaların yatırım durumlarını görüştük. Pandeminin yoğun olduğu süreçte bile çalışıp milyonlarca medikal malzemeler üreterek salgında ülke ekonomisine ciddi katkılar sağlayan sektörü, 200’e yakın işletme gücüyle büyütmek için ortak projelere, çalışmalara devam edilmektedir.” dedi.

Tekstil sektörünü büyütmeye kararlı olduklarını vurgulayan Eviz, “İŞKUR olarak bu sektörün kurumsallaşması, ihracata yönelmesi, nitelikli işgücünün temini ve daha büyük yatırımların İlimize getirilmesi için tam destek vererek iletişim sürecini hızlandırmaktayız. 2011 yılında tekstil sektöründe 750 çalışan varken bugün 25 bin çalışanıyla gurur verici bir noktadayız. Bu anlamda bu sıkıntılı süreçte bile 34’e yakın fabrikanın inşaat aşamasında hızla ilerlediği görülmektedir. TEKSİAD yönetiminin sektöre teknik desteklerini önemsiyoruz. Batman için güçlü bir istihdam kapısı olan tekstil sektörünü büyütmeye kararlıyız.” ifadelerini kullandı.(İLKHA)

iskur-teksiad.jpg

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
EKONOMİ Kategorisindeki Diğer Haberler
Günümüzde gittikçe azalan, İslam'ın büyük önem verdiği ticaret ahlakına..
Son zamlarla birlikte 12 kilogramlık tüpün fiyatı 680 lira, piknik tüpü ise..
Altın fiyatları son zamanlarda rekor üstüne rekor kırıyor. Altın fiyatları ..
2023 yılında Türkiye'nin ekonomisinin trilyon doları aşan ekonomiler ar..
Peygamber Efendimizin ticaret ahlakına çok önem verdiğini, bu nedenle ticar..
KOSGEB Batman İl Müdürü Mehmet Fidan, 2023 yılında 788 işletmeye 47 milyon ..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=