Lütfen bekleyin..



Batman Umut Kervanı Başkanı Işık, kurban çalışmalarına başladıklarını duyurdu

01 Temmuz 2020, 16:29 - Okunma: 8020

Yaptıkları hayırlı çalışmalarla yetim aileler başta olmak üzere her yıl binlerce muhtaç aileye yardımlarını ulaştıran Batman Umut Kervanı, bu yıl ki kurban çalışmalarına başladığını duyurdu.

Batman Umut Kervanı Başkanı Mehmet Ali Işık yaptığı açıklamada, “Hayat Birlikte Güzel” sloganıyla 2020 kurban organizasyonuna start verdiklerini söyledi. Işık, Ramazan Bayramında binlerce aileye gıda ve nakdi yardım dağıttıkları gibi Kurban Bayramında da yine binlerce aileye kırmızı et dağıtmayı hedeflediklerini kaydetti.

Işık, her yıl kurbanlıkların temininde nezih ortamlarda kesimi ve saklanmasında, muhtaçlara dağıtımında hayırseverlere nasıl yardımcı oldularsa bu yıl da hayırseverlerin vekâletleri doğrultusunda tüm tedbirleri alarak yardımcı olamaya hazır olduklarını belirtti.

“İmkanı olan tüm Müslümanlara kurban kesmelerini teşvik ediyoruz”

‘Kurbanınız Umut Olsun’ şiarıyla halka en güzel hizmetleri sunmak için çalışmalara şimdiden başladıklarını vurgulayan Işık, şunları söyledi:

“Bu yıl Covid-19 pandemi hastalığından ötürü zor ve sıkıntılı bir süreçten geçsek de Müslümanlar kurban ibadetlerini ve bayramını yine de idrak edeceklerdir inşallah. Yüce Allah kurban kesmemizi etinden yediğimiz gibi muhtaçlara da yedirmemizi Kur’an-ı Kerim’de Hac Suresinde şöyle teşvik etmektedir: ‘Kendilerine rızık olarak verdiği hayvanlar üzerine belirli günlerde Allah’ın adını ansınlar. Artık onlardan sizde yiyin, yoksula, fakire de yedirin’ diye buyurmaktadır. Peygamber Efendimiz de (Sallallahu Aleyhi Vesellem) bizleri hadisleriyle şöyle teşvik etmektedir: ‘Âdemoğlu Kurban Bayramı günlerinde Allah katında kurban kesmekten daha sevimli bir amel işlememiştir. Kurban kıyamet günü boynuzları, kılları ve tırnaklarıyla sevap olarak gelir. Kurban henüz kanı yere düşmeden, Allah tarafından kabul edilir. Kurbanlığın kılları adedince de günahları bağışlanır.’ Bizlerde Efendimizin bu sünnetini yerine getirmede geride kalmayalım diyerek imkanı olan tüm Müslümanlara kurban kesmelerini teşvik ediyoruz.”

“Hayırseverlere yardımcı olmaya hazırız”

Bu yıl yurt içi kurban bedelinin 1000 TL’den başlayan fiyatlar olduğunu aktaran Işık, “Bizler Umut Kervanı olarak her yıl kurbanlıkların temininde nezih ortamlarda kesimi ve saklanmasında, muhtaçlara dağıtımında bütün hayırseverlere nasıl yardımcı olduysak bu yıl da hayırseverlerin vekâletleri doğrultusunda pandemi sürecinde alınması gereken tedbirler ne ise tüm tedbirleri alarak yardımcı olamaya hazırız. Bu yıl yurt içi kurban bedelimiz 1000 TL’den başlayan fiyatlardır. Ayrıca yurt dışında kurban kestirmek isteyen hayırseverlere de yardımcı olunacaktır inşallah. Yüce Allah bu mübarek günlerin hatırına bu zor ve sıkıntılı pandemi sürecinden bütün insanlığı felaha çıkarsın, hastalara şifalar versin. Hayırseverlerin bağışlarını izzeti dergâhında merhametiyle kabul eylesin inşallah.” ifadelerini kullandı.(İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YAŞAM Kategorisindeki Diğer Haberler
ALLAH'ın El-Adl ismi ve Namaz ile ilgili açıklamaların devamı…
Ramazan ayı ile birlikte sofraların vazgeçilmezleri arasında yer alan çiğ k..
ALLAH'ın Es-Selam ismi ve Namaz ile ilgili açıklamalar...
Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Batman Şubesi tarafından ..
Takva ve El-Hesîb ile ilgili açıklamalar...
Cuma Hutbelerinde “Oruç, Bedenimize Sıhhat, Gönlümüze Sekinet Verir” konusu..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=