Lütfen bekleyin..



SAĞLIK SiSTEMiMiZ ÇÖKTÜ MÜ?

21 Temmuz 2020, 17:33 - Okunma: 14565

Korona salgını ilimizde korkutucu boyuta ulaşırken, sağlık sisteminin çöktüğü, hasta vatandaşlara gereken yardımın yapılamadığı şikâyetleri dillendirilmeye başlandı.

Batman, pandemiyle mücadele ediyor. Sağlık mensupları, doktorlar ellerinden geleni yapmaya çalışıyorlar. Ancak, Sağlık Bakanlığı'ndan yeterli destek gelememesi yüzünden mevcut imkânlar yetersiz kalıyor. Vatandaşlar, siyasiler, yazarlar bu sıkıntıyı yüksek sesle dillendirmeye başladılar.

YEREL YÖNETİMLER ÇARESİZ

Konuyla ilgili Twitter hesabından açıklama yapan HÜDA PAR Genel İdare Kurulu Üyesi Aydın Gök, “Batman ve komşu illerde yoğun bakım ünitelerinde yer yok.112, hastaları kaydedip sıraya koyuyor. Y.B.lık hastaların kaç gün bekleyeceği belli olmuyor. Yerel yöneticiler çaresiz, bakanlık ise kafayı kuma gömmüş. Veriler gerçeği yansıtmıyor. Ne (-) ne (+) ayrımcılık istemiyoruz.” İfadelerini kullandı.

HASTALAR EVLERİNE GÖNDERİLİYOR

Gazeteci Yazar Veysi Demir ise hastanelerin vakalara yetişemediğini söyledi. Demir, “Kurallara uyulmadığı, rahat ve umursamaz davranıldığı için memleketimiz Batman’da artık vakalardan dolayı hastaneler yetişmiyor. En son KYK yurdu pandemi hastanesine çevrildi. Hastalar çoğunlukla evde karantinaya alınıyor. Hasta yoğunluğundan dolayı Batman Bölge Devlet Hastanesi’nde görevli 4 doktorun istifa etmek istediği haberleri basında yer aldı. Batman’da maalesef süreç şu anda iyi yönetilemiyor. Halk olarak bizim umursamazlığımız yanında, yetkililerin de bunaldığından mıdır nedir? Sıkıntılar bitmiyor.” diye konuştu.

HÜKÜMET BATMAN’A ACİL BİR ŞEKİLDE DESTEK OLMALI

Gazeteci Yazar Sadullah Aydın da konuyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Batman’daki sağlık çalışanlarının takdir edilecek bir çaba ve gayret gösterdiklerini, bu süreçte gecelerini gündüzlerine kattıklarını vurgulayan Aydın, “ Ben şahidim, gittim gördüm çünkü. Sağlık çalışanları, doktorlar iki kat maskeyle, günde yüzlerce hastaya bakmaya çalışıyorlar.  Ama yetersiz koşullar onları çaresiz bırakıyor. Batman’daki sağlık kurumları çökmenin eşiğinde, hastalara yetişemiyorlar. Yerel yetkililer çaresiz. Her gün yüzlerce hasta geliyor. Hükümet, Sağlık Bakanlığı Batman’a ve diğer bölge illerine acil bir şekilde destek olmalı. Yoksa çok daha kötü günler göreceğiz.” İfadelerini kullandı.

Vatandaşlara da seslenen Aydın, “ Kurallara mutlaka uymalıyız. Bu süreci bir an önce atlatmamız gerek. Yoksa hem sağlık alanında hem de ekonomik olarak büyük çöküş yaşarız. Batman’ın ekonomisi zaten kötü… İşsizlikte ilk sıralardayız. Pandemiyi durduramazsak çok daha kötü olacak. Herkes kurallara uymalı.  Hastalığın yayılmasına neden olmak büyük vebaldir.” dedi.

Kaynak: Batman Rehber Gazetesi

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
SAĞLIK Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'da, Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığına bağlı Türkiye Sağlık..
İç Hastalıkları Uzmanı Doktor İdris Baydar, bahar döneminde artan yorgunluk..
Havaların ısınmaya başlamasıyla birlikte artış gösteren kene vakalarıyla il..
7 Nisan Dünya Sağlık Günü dolayısıyla açıklama yapan Batman Sağlık ve Çevre..
Allah'ın insana verdiği en önemli nimetlerden birinin sağlık olduğunu b..
Batman'da yanlış kan verildiği iddia edilen 24 yaşındaki talasemi hasta..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=