Lütfen bekleyin..



BM-GYC '24 Temmuz Basın Bayramı'nı kutladı

23 Temmuz 2020, 13:30 - Okunma: 26450

24 Temmuz Basın Bayramı nedeniyle yazılı bir açıklama yapan BM-GYC Başkanı Ercan Arslan, “24 Temmuz gerçek gazeteciliğin başladığı gündür” dedi.

Arslan, “Basın sektöründe çalışan ve emek veren gazetecilerin zor şartlarda özverili çalışmaları nedeniyle ülkemizde ve ilimizde basın önemli bir konumda bulunuyor. Ülkemizin ve ilimizin gelişimi, halkımızın bilgilendirilip bilinçlendirilmesi ve kamuoyunda gerekli hassasiyetlerin oluşturulmasında basının çok önemli katkıları bulunuyor. 24 Temmuz basında sansürün kaldırılışının 112'inci yıldönümünde Türkiye'de hâla basın özgürlüğünün tartışılıyor olması düşünce ve ifade özgürlüğü adına gerçekten de düşündürücüdür.” Dedi.

Arslan sözlerinin devamında, “Türkiye'de gerçek anlamda basın özgürlüğünün yaygınlaşması ve yerleşmesi için basın yasasında köklü değişiklikler yapılması gerekmektedir. Gazeteciler, kendilerine suç işleme ayrıcalığı istemiyor, sadece halkın haber alma hakkını ve bireylerin ifade özgürlüğünü kullanmasına aracılık etme işlevinin teminat altına alınmasını bekliyor. Ayrıca 24 Temmuz’lar, bizler açısından bir iç muhasebe ve meslektaşlarımızla birlikte olmak açısından da önem taşımaktadır. Bu vesileyle tüm meslektaşlarımın bayramlarını kutlar, başarılarının devamını dilerim.” İfadelerini kullandı.

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
MEDYA Kategorisindeki Diğer Haberler
"13 Şubat Dünya Radyo Günü" dolayısıyla açıklama yapan Aksa FM Ge..
Batman Radyo Televizyon ve İnternet Yayıncıları Derneği Başkanı Yüksel Çift..
Batman Bağımsız Gazeteciler Derneği Başkanı Veysi Demir, Başkan Yardımcısı ..
Batman Bağımsız Gazeteciler Derneği Başkanı Veysi Demir, Batman Midyatlılar..
BESO Başkanı Mehmet Sıddık Çiftçi, "10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü&q..
Gazetecilerin ekonomik açıdan çok zorlandıkları bir dönemden geçtiğini beli..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=