Lütfen bekleyin..



Rektör Durmuş: “Basın çalışanı kardeşlerimin gününü yürekten kutluyorum”

24 Temmuz 2020, 14:23 - Okunma: 29990

Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı ile basında sansürün kaldırılmasının yıl dönümü vesilesiyle mesaj yayımladı.

Mesajında kamuoyunun doğru, şeffaf ve objektif bir şekilde hayatın her alanından haberdar olmasında basının önemli bir yere sahip olduğunu belirten Rektör Durmuş, bu nedenle de basının demokrasilerin vazgeçilmez unsuru olduğunu söyledi.

Türkiye basınında sansürün ilk kez 10 Mayıs 1876 tarihinde uygulanmaya başladığını anımsatan Rektör Durmuş, mesajının devamında şunları kaydetti: “Meşrutiyetin ilanı ile birlikte gazetelerin ilk kez sansürsüz olarak yayınlanmaya başlandığı 24 Temmuz 1908 tarihi, ülkemizde her yıl ‘Gazeteciler ve Basın Bayramı' olarak kutlanıyor. Ülkemizde ve dünyadaki gelişmeleri haber alıp, aldıkları haberi özgür, tarafsız ve objektif bir şekilde yayma noktasında en önemli görevi yerine getiren basınımızın gününü yürekten kutluyorum. Toplumları aydınlatmak gibi büyük bir sorumluluk üstlenen basın çalışanlarının aldıkları sorumluluk yadsınamaz. Basın çalışanlarının üstlendikleri bu misyon ile demokrasilerin daha da güçlendiğini görüyoruz. Bu zor sorumluluğun bilinciyle zaman mefhumu gözetmeksizin her şartta ve her alanda görevlerini yerine getirmeye çalışan tüm basın çalışanı kardeşlerimin Gazeteciler ve Basın Bayramı’nı tebrik ediyor, çalışmalarında başarılar diliyorum.”​(İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
MEDYA Kategorisindeki Diğer Haberler
Ramazan Bayramı vesilesi ile bir mesaj yayımlayan Batman Bağımsız Gazetecil..
"13 Şubat Dünya Radyo Günü" dolayısıyla açıklama yapan Aksa FM Ge..
Batman Radyo Televizyon ve İnternet Yayıncıları Derneği Başkanı Yüksel Çift..
Batman Bağımsız Gazeteciler Derneği Başkanı Veysi Demir, Başkan Yardımcısı ..
Batman Bağımsız Gazeteciler Derneği Başkanı Veysi Demir, Batman Midyatlılar..
BESO Başkanı Mehmet Sıddık Çiftçi, "10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü&q..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=