Lütfen bekleyin..



Batman Valisi Şahin: "Vatandaşlarımızı kendi otokontrollerinin insafına terk edemeyiz"

28 Temmuz 2020, 19:49 - Okunma: 4124

Batman'da vatandaşların Kurban Bayramı'nı huzur ve güven içinde geçirmelerini sağlamak amacıyla Vali Hulusi Şahin başkanlığında bayram tedbirleri toplantısı gerçekleştirildi.

Vali Şahin'in açılış konuşmasıyla başlayan toplantıda, Kurban Bayramı süresince ilde alınacak tedbirler masaya yatırıldı.

Kurban Bayramı'nın huzurlu ve sağlıklı bir şekilde geçmesi için ilgili kurumların koordineli bir şekilde çalışmaları konusunda talimat veren Vali Şahin, bayram alışverişlerinin Coronavirus tedbirleri açısından iyi yönetilmesi gerektiğinin altını çizdi.

“Bayram alışverişi şehrin bazı mahallerinde sıkıntı ve sıkışıklığa sebebiyet veriyor" diyen Şahin, "Bu konuda şehrin en yoğun yerleri olan Elma Sokağı ve bağlantıları, Alo Tevşo Pazarı, Turgut Özal Bulvarı ve Gülistan Caddesinde, hem emniyetimiz hem de zabıtamız çok titiz bir şekilde maske denetimi yapacak. Bu denetimler tavizsiz bir şekilde gerçekleştirilecek. Hiç kimseye maske takmadan kalabalık ortamlarda dolaşmalarına izin vermeyeceğiz. Esnafı, vatandaşı maskesiz içeri almamaları konusunda uyaracağız. Denetim ekipleri Kurban Bayramı boyunca görünür olsunlar. Gruplar halinde devamlı dolaşsınlar. Vatandaşlarımızı kendi otokontrollerinin insafına terk edemeyiz. Daha çok denetim ve daha çok tedbir ile bu işi çözeceğiz.” dedi.

"İlimizde altı kurban kesim yeri belirlendi"

Özelikle kurban kesim yerlerinde yoğunluk yaşanmaması için belediye yetkililerinin gerekli önemleri alması konusunda uyarılarda bulunan Şahin şöyle devam etti:

“Kurban kesim yerlerinde yeteri kadar temizlik personeli görevlendiriyoruz. Hızlı bir şekilde çöplerin alınması ve uzaklaştırılması çok önemli. Ayrıca da kurban bayramı boyunca da şehrin içerisinde dolaşıp çöplere atılan kurban atıklarının hemen bertaraf edip, kokuyu engellememiz lazım. Gerektiğinde yoğun bir şekilde yıkama faaliyeti gerçekleştirin.  Bayram süresince şehirde yoğun bir temizlik tedbiri istiyorum. Belediyecilik asıl bayramlarda meydana çıkar. O nedenle Belediyecilik hizmetlerini burada en iyi şekilde yapalım."

İlde kurban kesimi için altı farklı noktada geçen yıla oranla iki kat artırılan kurban kesim yerleri belirlenerek gerekli düzenlemelerin yapıldığını ve önlemlerin alındığını belirten Batman Belediyesi Veteriner Müdürlüğü yetkilileri, kurban kesim yerlerinde vatandaşların daha sağlıklı ve hijyen koşullarda kurban ibadetini gerçekleştirmeleri için gerekli düzenlenmelerin yapıldığını ifade ettiler.

Valilik toplantı salonunda yapılan toplantıya; İl Emniyet Müdür Vekili İsmail Soyseven, İl Jandarma Komutanı, İl Özel İdare Genel Sekreteri, Çevre Şehircilik İl Müdürü ve Belediye Başkan Yardımcısı Muzaffer Özkan, İl Sağlık Müdürü Hakan Pamukçu, İl Müftü Vekili Ahmet Duran ve ilgili kurumlarda görevli veteriner hekimler katıldı.(İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'da transit dolmuş ile hafif ticari aracın kafa kafaya çarpıştığı..
HÜDA PAR Batman Milletvekili Serkan Ramanlı 31 Mart Yerel Seçimleri öncesi ..
Batman'daki şarküteri işletmecileri ve hayvan besicileri, yağan yağışla..
Batman ilçesinde yeni seçilen belediye başkanlarını ziyaret eden HÜDA PAR B..
Batman'ın Sason ilçesindeki çaya düşen hafif ticari araçtaki anne ve oğ..
Batman Havalimanı Müdürlüğü tarafından açıklanan 2024 yılı mart ayı istatis..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=