Lütfen bekleyin..



Cumhuriyet yazarından küstahlığa devam: Özrü kabahatinden büyük!

31 Ağustos 2020, 15:16 - Okunma: 792

Cumhuriyet Gazetesi köşe yazarlarından Işıl Özgentürk, İpek Er’in intihar olayı ile ilgili köşesinde yaptığı küstah benzetmeye gelen yoğun tepkiler üzerine, küstahlığını sürdürerek, hakaret ve alayıcı bir dille özür diledi.

Cumhuriyet Gazetesi sözde yazarı Işıl Özgentürk, haddini aşan köşe yazısına gelen yoğun tepkiler üzerine Facebook hesabı üzerinden bir mesaj paylaştı.

Özgentürk'ün, ''Bölgede dolaşırken gördüğüm, duyduğum her şey yalanmış'' ifadelerini kullanarak hakaret ve alaycı dille yaptığı paylaşım tepki çekti.

Özgentürk, hakaret içeren özür paylaşımında, "Tamam anlaşıldı. Batman halkından özür diliyorum. Batman kayyumla idare edilen bir kent değil. HDP orada kaya gibi sağlam. Kentte ve köylerde dağa çıkan hiçbir kız yok. Analar babalar önce kız çocuklarının okumasına önem veriyorlar. Üniversite okumamış genç kız yok. Herkes sevdiğiyle evleniyor. Tecavüz hiç yok. Kadın cinayeti hiç yok. Resmi kayıtlar yalan söylüyor hiç genç kız ve kadın intiharı yok. İnsanların bir eli yağda bir eli balda. İş için büyük kentlere gideni ara ki bulasın. Ben bölgede dolaşırken gördüğüm, duyduğum her şey yalanmış. Yeniden özür diliyorum." diyerek küstahlığına devam etti.

Neler yaşanmıştı?

Batmanlı kızlara iftira atarak haddini aşan sözde yazar Özgentürk, Uzman Çavuş Musa Orhan tarafından cinsel saldırıya uğradığı iddiasıyla intihar eden İpek Er'in olayını köşesine taşırken, Batmanlı kızlar için küstah benzetmelerde bulunmuştu.

Özgentürk, sözde bölgeyi çok iyi bilen bir öğretmen arkadaşının kendisine söylediği cümleleri alıntı yaparak şu ifadeleri kullanmıştı:

"Evet, Batman kadın intiharlarının en çok olduğu kenttir. O bölgeyi çok iyi bilen, bir öğretmen dostum şöyle anlatmıştı: 'Buralarda kız çocuklarına hiç değer verilmez, babalar kız çocuklarını çocuktan saymaz, onlar okutulmazlar, mal gibi satılırlar. Mirastan onlara hiçbir pay düşmez. Herhangi bir beceri edinmeleri, yaşamlarını kendi ayakları üstünde sürdürmeleri için hiçbir yardım almazlar. Bu durumdaki genç kızların iki seçeneği vardır: Ya dağa çıkmak ya da kentlerinde görev yapan asker, bürokrat biriyle evlenerek kurtulmak. Bu nedenle pek çok genç kız umutsuzca kendini kandırır, evlilik hayalleri kurar ve ansızın bürokrat, asker bir başka bölgeye tayin olur gider. Çoğu bekâretini kaybetmiş genç kızlar için intihar, bir kurtuluş olur."

Bu küstah açıklamanın ardından toplumun her kesiminden yoğun tepki gelmiş, bazı baro ve STK'lar sözde yazar Özgentürk hakkında suç duyurusunda bulunmuştu. (İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Veteriner Hekimler Odası Batman İl Temsilcisi Veteriner Hekim Abdullah Yama..
Batman’da ticari taksi ile otomobilin çarpması sonucu meydana gelen kazada ..
Yaz döneminin başlamasıyla birlikte yaşanabilecek boğulma olaylarını önleme..
Batman'da durumundan şüphelenilerek durdurulan şahsın, 10 ayrı dosyadan..
Batman'da dün gece bir otomobilin yolun karşısına geçmeye çalışan bir b..
Batman'da adını sık sık ölümlü ve yaralanmalı kazalarla duyuran bölgede..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=