Lütfen bekleyin..



Mahalle sakinlerinden park ve kaldırım talebi

11 Eylül 2020, 12:15 - Okunma: 1243

Batman merkez Çamlıtepe Mahallesinde bulunan site sakinleri, çocukların oynayabilecekleri bir oyun parkı ve kaldırım talebinde bulundular.

Çamlıtepe Mahallesi site sakinleri, mahallelerinde kaldırımın bulunmamasının tehlike oluşturduğunu belirtti. Vatandaşlar ayrıca mahallelerinde çocukları için herhangi bir oyun alanının da bulunmadığını söyledi.

Mahallelerinde bulunan boş alanın park olması için müracaatta bulunduklarını, müracaatlarının onaylandığını ancak herhangi bir girişimin yapılmadığını ifade eden vatandaşlar, belediyeden oyun parkının ve kaldırımlarının yapılmasını talep ettiler.

Yunus Emre Sitesi yöneticisi Sait Yıldırım, oyun parkının olmaması nedeniyle çocuklarının yolun ortasında oyun oynamak zorunda kaldığını söyledi.

“8 yıldır herhangi bir çalışmaya başlanmış değil”

Yıldırım, “Mahalle sakinleri olarak yaklaşık 8 yıldır burada ikamet ediyoruz. Burada görmüş olduğunuz bu arsa belediye imarında park alanı olarak gözükmesine rağmen 8 yıldır herhangi bir çalışmaya başlanmış değil. Çocuklarımız dışarda yolun ortasında arabaların arasında oyun oynuyorlar, bu da çok tehlikeli bir durum. Burada park yapılması durumunda çocuklarımız daha rahat oyun oynarlar ve bizde birazda olsa rahat nefes alırız. 8 yıldır biz mahalleli olarak belediyeye toplu olarak imza toplayarak yetkililere sunduk.” dedi.

“8 yıldır parkımız yapılmadı”

Üvey evlat muamelesi görmek istemediklerini dile getiren Yıldırım, “Her seferinde farklı gerekçelerle talebimiz reddeyliyordu. Bazı durumlarda ise ödeneklerinin olmadığını bazen de önümüzdeki yıl içinde parkın yapılacağını söylediler. Bu şekilde sürekli erteleyerek 8 yıldır parkımız yapılmamaktadır. Aynı zamanda kaldırımlarımızda yapılması gerekiyor. Kaldırım ve parkımızın yapılmaması bizi çok rahatsız etmektedir. Artık üvey evlat muamelesi görmek istemiyoruz. Her vatandaş gibi bizde vergilerimizi ödüyoruz. Yetkililerden ricamız bir an önce parkımızın ve kaldırımlarımızın yapılmasını istiyoruz.” dedi

“Çocuk parkı ve kaldırımlarımızın yapılmasını istiyoruz”

Sorunlarının çözümü için topladıkları imzaları belediyeye verdiklerini belirten bir diğer sitesi yöneticisi Cemal Bozkurt, “8 yıldır bu mahallede ikamet ediyoruz. Kaç defadır belediyeye gidip müracaatımızı yaptık. İmza toplamamıza rağmen halen parkımız yapılmamış. Artık nedeni neyse bilmiyoruz. Yetkilerden çocuk parkı ve kaldırımlarımızın yapılmasını istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

“Bir çocuk neredeyse arabanın altında kalıyordu”

Park olması gerek alanın çöp yerine dönüştüğünü vurgulayan bir diğer sitesi yöneticisi olan Bayram Karataş ise şöyle konuştu:

“Bizim buradaki park alanına çevredeki insanlar bütün çöplerini atıyorlar. Apartman sakinleri olarak biz bu görüntü ve kokudan rahatsız oluyoruz. Sayın Belediye Başkan Vekilimizden rica ediyoruz; bir an önce buraya gelip bir çözüm bulmalarını istiyoruz. Çocuklarımız yollarda bisikletle geziyorlar. Geçen gün bir çocuk neredeyse arabanın altında kalıyordu. Çocuklar ne yapsın park olmayınca kendilerini yola atıyorlar. Kaldırımlarımız dahi yok. Sayın Valimizden istirham ediyoruz, lütfen bir an önce buraya bir çözüm bulsunlar.”

“Sokağın ortasında yürümek zorunda kalıyoruz”

Çocuklarının park olmadığından araç yolunda oyun oynamak zorunda kaldığını ifade eden Can Adanır, “Sokakta bisiklet sürdüğümüzde arabalar geçtiğinde o korkuyla kendimizi kenara atmak zorunda kalıyoruz. Kaldırım olmayınca sokağın ortasında yürümek zorunda kalıyoruz. Boş arazinin her yerinde çöp var. Yetkililerin buraya acilen park yapmalarını istiyoruz.” şeklinde konuştu.

Muhammed Kapalıgöz ise yetkililerden oyun oynayabilecekleri bir oyun parkının yapılmasını talep etti.(İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Siirt'te bir polisi yaralayıp olay yerinden kaçan şahsın aracı Batman&#..
Ramazan Bayramı'na sayılı günler kala rengârenk şeker çeşitleri tezgâhl..
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Terör d..
Batman Üniversitesinde faaliyet yürüten öğrenci toplulukları, siyonist işga..
Batman'da ekiplerin dur ihtarına uymayarak kaçan bir araçtan yola atıla..
Batman'ın ilk ve tek yeraltı geçinde yaşanan sorunların bir türlü çözüm..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=