Lütfen bekleyin..



Batman Valisi Şahin: “Artık anız yangınları defterinin kapandığını düşünüyorum”

18 Eylül 2020, 15:49 - Okunma: 1021

Anız yangınları ile mücadele toplantısı yapıldı. Batman Valiliği ile Diyarbakır Bismil Kaymakamlığı koordinesinde düzenlenen toplantıda anız yangınlarının önlenmesi amacıyla yürütülecek çalışmalar ele alındı.

Bismil ilçesinde özelikle mısır hasadı sonrasında yakılan anızların, Batman’a ve çevreye vermiş olduğu zararların önlenmesi adına, anız yangınlarına karşı farkındalık oluşturmak amacıyla Bismil Kaymakamlığı konferans salonunda gerçekleştirilen toplantıda, anız yangınlarına karşı işbirliği içerisinde yürütülecek çalışma konuları ele alındı. 

Toplantıya; Batman Valisi Hulusi Şahin, Bismil Kaymakamı Hamza Türkmen, kurum müdürleri, Batman merkeze bağlı köy muhtarları, Bismil ilçesi muhtarları ve çiftçiler katıldı. 

Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Gün'ün; anız yangınlarının doğaya, insan sağlığına, yaban hayvanlarına ve toprağa verdiği zararlara ilişkin vermiş olduğu brifing sonrasında, Bismil Kaymakamı Hamza Türkmen ve Vali Hulusi Şahin birer konuşma yaptılar. 

Vali Hulusi Şahin, geçen yıl anız yangınlarını önlemek amacıyla gerçekleştirilen toplantıdan sonra, Bismil ovasının her sene olduğu gibi duman altında kalmadığını, anız yangınlarının yüzde 90-95 oranında azaldığını ve bu sayede Batman'ın önceki yıllara oranla anız dumanlarına maruz kalmadığını ifade etti.

Şahin, "Bu hususta en büyük gayreti gösteren Bismilli çiftçilerimize ve bu kararlılığı hassasiyetle takip eden tüm yöneticilerimize teşekkür ediyorum. Sayenizde Batman huzurlu bir sonbahar geçirdi. Artık anız yangınları defterinin kapandığını düşünüyorum. Eminim ki bu yıl da ovamızda anız yangını dumanları görmeyeceğiz." diye konuştu.(İLKHA)





  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
ÇEVRE Kategorisindeki Diğer Haberler
Yaklaşık 17 yıldır kelebekler üzerine araştırmalar yürüten Batman Üniversit..
Bu sene hububatta yüksek bir rekolte beklediklerini belirten Batman Ziraat ..
Bu yıl beklenilenin üzerinde bir yağış aldıklarını belirten Ziraat Mühendis..
​Tarım ve Orman Batman İl Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada, i..
Milyarlarca insanın güvenli ve temiz su kaynaklarına erişimde sorun yaşadığ..
Batman'da mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıkları, arı..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=