Lütfen bekleyin..



Evlerine yıkım kararı çıkarılan vatandaşlar: Evler yıkılırsa sokakta kalırız

19 Eylül 2020, 10:51 - Okunma: 1318

Batman Belediye Başkanlığınca, şehirde ruhsatsız, kaçak olduğu gerekçesiyle yapımı tamamlanan bazı binaların yıkımı gerçekleştirilirken bazı binaların yıkımına yönelik işlem başlatıldı.

Satın aldıkları evlerine yıkım kararı verilmesiyle büyük şok yaşayan çok sayıda vatandaş, sokakta kalmamak için yetkililerden yardım bekliyor. Evlerinin yıkılmasıyla büyük bir mağduriyet yaşayacaklarını söyleyen vatandaşlar, yıllarca biriktirdikleri tüm birikimlerini hayalini kurdukları eve yatırdıklarını belirttiler.

İlke Haber Ajansına konuşan vatandaşlar, yetkililerin seslerini duymalarını istiyor. Kimseye seslerini duyuramadıklarını dile getiren vatandaşlar, tek isteklerinin evlerinin yıkılmaması olduğunu ifade ettiler.

Evlerine yıkım kararı çıkarılan vatandaşlar: Evler yıkılırsa sokakta kalırız

“Yıkım bizim için bir facia olur”

22 yıldır kirada oturduğunu belirten bina sakinlerinden Perihan Doğan, “Altınlarımı bozdum. Borç alıp bütün varımı yoğumu bu daireye koydum. Bütün daire üyeleri benim gibidir. Evimizi yıkarlarsa bizim için bir facia olur. Yıkımlar üzerine evimizde huzur kalmadı. Benim psikolojim bozuldu. Çocuklarımda bu durumdan çok etkileniyor. Yetkililerin buna bir çözüm bulmalarını istiyorum.” dedi.

Evlerine yıkım kararı çıkarılan vatandaşlar: Evler yıkılırsa sokakta kalırız

“25 yıllık emeğimizi yıkmak istiyorlar”

Binalarının yıkılmasının kendilerini çok mağdur edeceğini vurgulayan Nurcan Doğan ise şunları söyledi:

“Bitmiş olan binaları daha temeldeyken yıkabilir ve engelleyebilirlerdi. Fakat şu anda biz içindeyken kapımıza gelip yıkacaklarını söylüyorlar. Biz bütün varımızı yoğumuzu bu eve koyduk. 25 yıllık emeğimizi yıkmak istiyorlar. Evimizi yıkarlarsa nereye gideriz, sokaklarda kalırız. Allah bu yapılanı kabul etmez. Evimizi yıkarlarsa bizi de içinde öldürsünler bizde rahatlayalım. Biz bu evlerden çıkmayacağız. Evimizi yıkmaya çalışanları Allah'a havale ediyorum.”

“Biz varımızı yoğumuzu bu evlere koyduk”

Yetkililere seslerini duyuramamanın üzüntüsünü yaşadıklarını söyleyen Kübra Bayalan, “O kadar mağduruz ki gerçekten ne yapacağımızı şaşırmış durumdayız. Kendimizi hiç kimseye ifade edemiyoruz. Batman Belediyesini arıyoruz, mesaj atıyoruz hiçbir şekilde bize geri dönüş yapılmıyor. Biz varımızı yoğumuzu her şeyimizi bu evlere koyduk. Bu kadar ev nasıl yıkılabilir? Hangi vicdanla, hangi devlet anlayışı bu bitmiş evleri yıkabilir? Hiç kimse bu insanların sesini duymak istemiyor. Gerçekten kendimizi perişan ettik niye kimse sesimizi duymuyor.” şeklinde konuştu.

Evlerine yıkım kararı çıkarılan vatandaşlar: Evler yıkılırsa sokakta kalırız

“İnsanların sokaklarda kalmalarını mı istiyorlar?”

Kendileriyle birlikte çocuklarının da perişan olduğuna dikkat çeken Bayalan, şöyle devam etti: “Hiç kimsenin bize bunu yapmaya hakkı yok. İnsanların malı da canı gibidir. İnsanların sokaklarda kalmalarını mı istiyorlar? Amaç bu mu, insanları mağdur mu etmek istiyorlar? Müteahhitlerin yaptığı yanlışı bizim çekmemizin bir anlamı yok. Bunun bedelini sadece biz ödüyoruz. Bu durum artık müteahhitlerden çıkmış. Çünkü bu dairelerin hepsi dişinden tırnağından kısıp ev almış insanlarındır. Bu evleri yıkmasınlar ve buna bir çözüm bulmalarını istiyoruz.”

Evlerine yıkım kararı çıkarılan vatandaşlar: Evler yıkılırsa sokakta kalırız

“Bütün birikimimi bir daireye koydum o da yıkıldı”

Bin bir zahmetle aldığı evin kaçak olduğu gerekçesiyle yıkıldığını dile getiren Burhan Normal, “2017'de daire aldım. Sabahtan akşama kadar inşaatlarda çalışıyorum. Bütün birikimimi bir daireye koydum o da yıkıldı. Allah kimseye göstermesin ve bize bu mağduriyetleri yaşatanlara hakkımızı bırakmasın. Yıkım esnasında da çok sıkıntılar yaşadık. Benim evimi yıktılar, başkalarınkini yıkmasınlar. Gereken ne ceza varsa versinler ama yıkmalarına karşıyız.” ifadelerini kullandı.

Evlerine yıkım kararı çıkarılan vatandaşlar: Evler yıkılırsa sokakta kalırız

“En büyük mağduriyeti vatandaşlar yaşadı”

2015 ile 2019 arasında kaçak yapıların bir rant haline dönüştüğünü belirten Müteahhit Mehmet Emin Altun ise şunları kaydetti:

“Bütün müteahhitler hatta resmi olarak çalışanlarda resmiyeti bırakıp arsa tapulu inşaat yapmaya başladılar. Bizde bunun yasal olmadığını ve bu kadarda problem çıkacağını hiç zannetmiyorduk. Vatandaşlarımıza uygun daire yapmak için 150 bin gibi fiyatlara sattık. Amacımız hem ev sahibi yapmak hem de kâr etmekti ama biz bu işe girdikten sonra aldığımız cezalardan dolayı edeceğimiz kârdan geçtik. Vatandaşların bize verdikleri paraların hepsini binalara kullandık. Şu anda bu binalar yıkımla karşı karşıya ve bundan dolayı 3 müteahhit arkadaşımıza yapılan baskılardan dolayı kaçmak zorunda kaldılar. Geride kalan müteahhitler de her gün ölüm tehditleriyle karşı karşıyayız. Vatandaşlar 30-40 yıllık emeklerini bize getirdiler, biz bu paraları yemedik, dairelere harcadık. Biz sadece en büyük mağduriyeti yaşayan vatandaşlar için bir çözüm getirilmesini istiyoruz. Müteahhitler adına değil vatandaşlar adına istiyoruz.”(İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Siirt'te bir polisi yaralayıp olay yerinden kaçan şahsın aracı Batman&#..
Ramazan Bayramı'na sayılı günler kala rengârenk şeker çeşitleri tezgâhl..
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Terör d..
Batman Üniversitesinde faaliyet yürüten öğrenci toplulukları, siyonist işga..
Batman'da ekiplerin dur ihtarına uymayarak kaçan bir araçtan yola atıla..
Batman'ın ilk ve tek yeraltı geçinde yaşanan sorunların bir türlü çözüm..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=