Lütfen bekleyin..



Türkiye 2’ncisi olan Batman Üniversitesi öğrencisi Özçam, ödülünü Bayraktar’dan aldı

12 Ekim 2020, 12:30 - Okunma: 33677

Batman Üniversitesi hemşirelik bölümü 4’üncü sınıf öğrencisi Nergis Özçam, “Kendini koru bilekliği” projesi ile Erzurum’da düzenlenen “TÜBİTAK 2242 Üniversite Öğrencileri Araştırma Proje Yarışmaları”nda Türkiye 2’ncisi oldu.

Özçam, ödülünü Gaziantep’te düzenlenen TEKFONEST’te Türkiye’nin ilk yerli üretim S/İHA Sistemi Baykar Bayraktar TB2'nin mimarı, Baykar Savunma Teknik Müdürü ve T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar’ın elinden aldı.

Proje ile yakından ilgilenen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, proje üzerinde çalışılması için ilgili birimlere talimat verdi.

Emniyet Genel Müdürlüğü’nden aranan Özçam’a projenin geliştirilmek amacıyla incelendiği müjdesi verildi.

Öğrencisi Özçam’ı makamında ağırlayan Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, Özçam’ı tebrik ederek öğrencisi ile gurur duyduğunu söyledi.

Özçam’a Kur’an-ı Kerim hediye eden Rektör Durmuş, “Nergis kızımız, gençlerimize fırsat verildiğinde nelerin yapılabileceğini en güzel şekilde ortaya koymuştur. Nergis kızımız kentimizin, üniversitemizin yüzakı olmuştur. Kadına yönelik şiddetin önüne geçmek amacıyla geliştirdiği projeyi üniversite olarak başından sonuna kadar destekledik. Bu gibi projeleri tüm detaylarıyla desteklemeye devam edeceğimizi bir kez daha altını çiziyorum.” dedi.

“Hedefim üniversitemde böyle projelerin olduğunu göstermek”

Türkiye ikincisi olmaktan duyduğu mutluluğu ifade eden Özçam ise öncelikli amacının kadına şiddetin önüne geçmek olduğunu söyledi.

Özçam, “Öncelikli amacım kadına yönelik şiddetin önüne geçmek, bir diğer amacım ise hem üniversitemin hem kentimin adını duyurmaktı. Hamdolsun başardım, inşallah projemi daha ileriye götüreceğim.” diye konuştu.(İLKHA)





  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
BİLİM-TEKNOLOJİ Kategorisindeki Diğer Haberler
Ailelerin çocuklarını internet, sosyal medyayı daha bilinçli ve özenli kull..
Batman Üniversitesi öğretim üyeleri, ABD’nin Stanford Üniversitesi koordina..
Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, Türkiye'nin ilk ve t..
TÜBİTAK 2204-A 54. Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması’na Batman..
"Dijital Dönüşüm, Blokzincir Teknolojileri ve Siber Güvenlik" ana..
Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, fiziki altyapı ve peyzaj..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=