Lütfen bekleyin..



Sokak hayvanlarına yaşam alanları inşa edilmeli

15 Ekim 2020, 22:29 - Okunma: 1443

HÜDA PAR Batman Merkez İlçe Başkanı Muhammed Şerif Durmaz ve beraberindeki heyet, Bir Kalp Bin Umut Platformu ve Sahipsiz Hayvanlar Derneği'ni ziyaret etti.

HÜDA PAR heyeti, Bir Kalp Bin Umut Platformu Başkanı Veysi Mercimekçi ve Sahipsiz Hayvanlar Derneği yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılandı.

Ziyarette Batman merkezinde yaptıkları çalışmalara dair bilgiler veren Durmaz, amaçlarının vatandaşları ilgilendiren meselelerle alakalı toplumsal bir duyarlılık oluşturmak olduğunu söyledi. 

Hayvan hakları ve hayvanlara muamele konusunda toplumda bir değişimin yaşanması gerektiğinin altının çizildiği ziyarette, Peygamber Efendimizin hayvanlara nasıl davrandığına ilişkin örnekler verildi.

Son dönemlerde şehir merkezinde ve insanların yoğun olarak yaşadığı yerlerde sahipsiz sokak hayvanlarının çoğaldığını belirten Durmaz, "Sahipsiz sokak köpeklerinin insan yoğunluğunun olduğu yerlerde çoğalması kimi vatandaşlarımızın tedirgin olmasına neden olmaktadır. Aslında bu durum, aynı zamanda sahipsiz hayvanlar için de ciddi bir tehlikedir. Çünkü önemli bir kısmı arabaların altında kalarak veya farklı sebeplerle telef olabilmektedir." ifadelerini kullandı.

Sokak hayvanlarına barınak inşa edilmesi gerektiğini vurgulayan Durmaz, "Sahipsiz hayvanların belediyeler tarafından kalıcı olarak meskûn mahallerden uzaklaştırılması ve daimî barınaklara alınmalarını, kanun ve yönetmeliğe göre yasaktır. Hem insanlar hem de sokak hayvanları için sorun haline gelen mevcut duruma çözüm bulunmalıdır. Özellikle de sokak hayvanlarına meskûn mahallerden uzakta daimî barınak ve yaşam alanları inşa edilmelidir." şeklinde konuştu.

Ziyaretleri dolayısıyla Merkez İlçe Başkanı Durmaz ve heyetine memnuniyetini bildirip, teşekkür eden Mercimekçi, HÜDA PAR’ın sahipsiz sokak hayvanları konusunda gösterdiği hassasiyetten dolayı memnun olduklarını belirtti.

Ziyaret karşılıklı iyi dilek temennileriyle sona erdi. (İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'ın Sason ilçesindeki çaya düşen hafif ticari araçtaki anne ve oğ..
Batman Havalimanı Müdürlüğü tarafından açıklanan 2024 yılı mart ayı istatis..
Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, Kayapınar Belde Belediye Başkanı olarak..
HÜDA PAR Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, Batman’ın 3 ilçesi ve beldeler..
Deniz ve çay balıklarında av yasağının başlamasını değerlendiren balık satı..
Batman'da bir şahıs üzerinde yapılan aramada, tarihi eser olduğu değerl..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=