Lütfen bekleyin..



Düşünce ve İnanç Özgürlüğü Platformundan Fransa'ya tepki

25 Ekim 2020, 18:08 - Okunma: 1332

​Batman Düşünce Ve İnanç Özgürlüğü Platformu, Macron özelinde Fransa'nın İslam'a savaş açtığına dikkat çekerek başta Türkiye olmak üzere, bütün İslam ülkelerinin Fransa’ya yaptırım uygulaması gerektiğini ifade etti.

Batman Düşünce Ve İnanç Özgürlüğü Platformu, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un İslam'ı hedef alan açıklama ve uygulamalarına tepki amaçlı yazılı bir açıklama yaptı.

Açıklamada, Fransa’da Hazreti Muhammed’e hakaret içerikli karikatürlerin yayınlanmasının tüm dünya Müslümanlarına yönelik bir saldırı olduğu belirtildi.

Açıklamada, "Özelde Fransa, genelde ise Avrupa ülkelerinde son zamanlarda artan İslam karşıtı ırkçı tutumlara karşı İslam İşbirliği Teşkilatı  (İİT) , İslami Eğitim, Bilim ve Kültür Organizasyonu (İSESCO) ve Körfez İşbirliği Konseyi  (KİK) gibi teşkilatlara daha fazla sorumluluk düşmektedir." denildi. 

Başta Türkiye olmak üzere, bütün İslam ülkelerinin Fransa’yı ve Fransa mallarını boykot etmesi gerektiği belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Fransa, son 200 yıldır, başta Cezayir olmak üzere, Afrika'nın birçok ülkesinde İslam topraklarını işgal ve talan etmiştir. Yüzbinlerce Müslüman’ı katlederek soykırım uygulamıştır. Şu andaki refah ve zenginliğini halen sömürmekte olduğu İslam topraklarına borçludur. Müslümanlar bunların hiçbirini unutmuş değildir. Fransa halen bunların hesabını vermemiştir. Fransa 'terör ve aşırılıkla mücadele adı altında Müslümanlara her türlü baskı ve ayrımcılığı yaptı. Macron 'Fransa Müslümanı' adıyla kendilerine göre bir Müslüman tipi oluşturmaya çalışıyor. Bu yaklaşım, İslam ve Müslümanlara açılan bir savaştır."

"Avrupa ve Fransa, İslam'a karşı açtığı bu savaşı kazanamayacaktır!" 

"Aziz İslam'a karşı mücadele etmeye çalışanlar, dün olduğu gibi bugün de kaybedenlerden olacaktır." denilen açıklamada, "İzzet ve irade sahibi İslam ülkeleri, Fransa'nın bu İslam düşmanlığına karşı mutlaka harekete geçmeli, dünya genelinde Müslümanların hak ve hukukunu koruyacak bir mekanizma kurulmalıdır. Başta Fransa olmak üzere, Avrupa'da artışa geçen İslam düşmanlığı salgınını lanetliyoruz. Macron Peygamber efendimize hakaret karikatürlerini devlet binalarına astırarak ateşle oynuyor. Fransa'da Haçlı ruhu yeniden hortlatılıyor. Çağdaş Batı dedikleri işte bu kadar vahşi ve ahlaksız... Kim ne yaparsa yapsın, biz inanıyoruz ki; Allah, nurunu tamamlayacaktır." (İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Siirt'te bir polisi yaralayıp olay yerinden kaçan şahsın aracı Batman&#..
Ramazan Bayramı'na sayılı günler kala rengârenk şeker çeşitleri tezgâhl..
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Terör d..
Batman Üniversitesinde faaliyet yürüten öğrenci toplulukları, siyonist işga..
Batman'da ekiplerin dur ihtarına uymayarak kaçan bir araçtan yola atıla..
Batman'ın ilk ve tek yeraltı geçinde yaşanan sorunların bir türlü çözüm..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=