Lütfen bekleyin..



Pandemiden etkilenen esnafa faizsiz kredi verilmesi talebi

06 Kasım 2020, 17:28 - Okunma: 4353

HÜDA PAR Batman Merkez İlçe Başkanı Muhammed Şerif Durmaz ve beraberindeki heyet, pandemiden etkilenen iş yerlerine yönelik gerçekleştirdiği ziyaretlerine devam ediyor.

Batman’da farklı sektörlerdeki esnafları ziyaret eden Durmaz, son olarak kentteki gelinlikçi esnafını ziyaret etti. Pandemi nedeniyle zor günler geçiren gelinlikçi esnafının sorunlarını dinleyen Durmaz, işlerini çevirebilmeleri için esnafa faizsiz kredi verilmesi gerektiğini söyledi.

HÜDA PAR heyetinin ziyaretinden duydukları memnuniyeti dile getiren iş yeri sahipleri, dükkânlarının kapalı olduğu süreçte ödemeleri gereken borçlar nedeniyle çok sıkıntılar çektiklerini, düğünlerin kısıtlı saatlerde olsa bile başlaması ve işlerinin kısmen de olsa açılmasıyla nefes almaya başladıklarını belirtti.

“Esnafımız süreçten çok etkilendi”

Ziyaretler sonrasında açıklamalarda bulunan HÜDA PAR Batman Merkez İlçe Başkanı Muhammed Şerif Durmaz, “Başlatmış olduğumuz program doğrultusunda, tüm dünyayı ciddi manada etkileyen Covid-19 salgınından dolayı mağdur olan işyerleri ve girişimcilere yönelik ziyaretlerimize devam ediyoruz. Bugün de, parti teşkilatımızdan bir heyetle pandemiden etkilenen gelinlikçi esnafını ziyaret ettik. Çoğu esnafımız süreçten çok etkilenmiş. Üç ay boyunca kapalı kalmışlar ve ödemelerini yapmada çok zorlanmışlar.” ifadelerini kullandı.

“Pandemiden etkilenen esnaflar için faizsiz kredi imkânı oluşturulsun”

Esnafların yanında olup sorun ve sıkıntılarının çözümü için çalışmalar yapmaya devam edeceklerini vurgulayan Durmaz, "Esnaflarımız ödemelerini yapmak için başka yerlerden borç almışlar. Şuana kadar da bir şekilde idare etmişler. Ancak bundan sonrası da önemlidir. Bu yüzden yetkililer planlar yaparken pandemiden etkilenen işyerlerini göz ardı etmemelidir. Bu işyerlerine destek vermelidir. En azından işlerin döndürülmesi adına faizsiz kredi imkanı oluşturulması hususu başta olmak üzere SGK ve vergi borçları konusunda alternatifler oluşturmalıdırlar.” dedi.

“Esnafın sıkıntılarının çözümü için yerel idareciler inisiyatif almalı”

Sıkıntıların aşılması adına toplumsal dayanışmanın öneminin altını çizen Durmaz, son olarak şunları söyledi:

“Toplumun genelinde bir duyarlılık oluşması adına herkesin üzerine düşeni yerine getirmesi gerekmektedir. Bu sıkıntıları, ancak toplumsal dayanışma örneği sergileyerek aşabiliriz. Nice sorunlar olmuştur ancak bu sorunlar el birliğiyle çözülmüştür. Tabi esnafın sıkıntılarının çözümü konusunda en fazla yerel idareciler inisiyatif almalıdırlar. Bugün esnaflar eğer sıkıntı çekiyorsa, onlara nasıl destek sunabiliriz diye yerel idarecilerin projeler üretmesi gerekir.”(İLKHA)



  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
EKONOMİ Kategorisindeki Diğer Haberler
Günümüzde gittikçe azalan, İslam'ın büyük önem verdiği ticaret ahlakına..
Son zamlarla birlikte 12 kilogramlık tüpün fiyatı 680 lira, piknik tüpü ise..
Altın fiyatları son zamanlarda rekor üstüne rekor kırıyor. Altın fiyatları ..
2023 yılında Türkiye'nin ekonomisinin trilyon doları aşan ekonomiler ar..
Peygamber Efendimizin ticaret ahlakına çok önem verdiğini, bu nedenle ticar..
KOSGEB Batman İl Müdürü Mehmet Fidan, 2023 yılında 788 işletmeye 47 milyon ..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=