Lütfen bekleyin..



Batman’da gıda denetimleri gerçekleştirildi

28 Kasım 2020, 10:04 - Okunma: 1247

Batman Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından kasap, lokanta, restoran, yemek fabrikası, et satışı yapan marketlerde denetimler gerçekleştirildi.

Vali Hulusi Şahin'in talimatları doğrultusunda denetimlerde kaçak et kesimleri ve buna bağlı oluşan halk sağlığı sorunları ile vergi kayıplarının önlenmesinin amaçlandığı belirtildi.

Gıda ve Yem Şube Müdürlüğünün koordinasyonunda, İl Emniyet Müdürlüğü, Batman Defterdarlığı, ve Belediye Başkanlığı ekipleri ile birlikte ilde faaliyet gösteren kasap, lokanta, restoran, yemek fabrikası, et satışı yapan marketlerde denetimler gerçekleştirildi.

Kentte 187 işletmede denetim gerçekleştirildiği belirtilerek, yapılan denetimlerde işletmelerin hijyen ve teknik koşulları, hayvansal ürünlere ait il içi kesim raporları, yurt içi hayvansal ürün sevklerine mahsus veteriner sağlık raporları ile et ve et ürünlerinin sağlık açısından kontrollerinin yapıldığı kaydedildi.(İLKHA)







  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
ÇEVRE Kategorisindeki Diğer Haberler
Milyarlarca insanın güvenli ve temiz su kaynaklarına erişimde sorun yaşadığ..
Batman'da mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıkları, arı..
Batman'ın Kozluk ilçesindeki arı yetiştiricilerine, "Arıcılığın ge..
Havaların ısınmasıyla birlikte ağaçların ve bahçelerin bakım zamanı geldi. ..
Batman Üniversitesi'nde "Türkiye Yüzyılı Kapsamında Enerji ve Made..
Organik bir ilaç faydası veren, vitamin ve mineraller açısından birçok hast..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=