Lütfen bekleyin..



Askeri lojmanların bacalarından çıkan kömür dumanı vatandaşı mağdur ediyor

02 Aralık 2020, 14:09 - Okunma: 1456

Batman’da askeri lojmanların bacasından çıkan kömür dumanı vatandaşların tepkisine neden oluyor. Bacalardan yükselen dumanın hava kirliliğine neden olduğunu belirten vatandaşlar, yetkililerin bu soruna bir çözüm bulmasını istediler.

Batman Memur-Sen TOKİ konutları yakınlarındaki askeri lojmanların bacasından yükselen kömür dumanının ciddi hava kirliliğine ve kötü kokulara neden olduğu belirtildi.

Uzun yıllardır söz konusu lojmanların bacalarından çıkan dumanlar nedeniyle rahatsız olduklarını belirten Memur-Sen TOKİ sakinleri, özellikle sabah erken saatlerde ve akşam saatlerinde nefes almakta zorluk çektiklerini, dumandan olumsuz etkilendiklerini söylediler.

Doğal gazın 6 yıldır lojmanlara gelmesine rağmen kömür kullanımına devam edildiğini, bunun da hava kirliliğine neden olduğunu dile getiren Memur-Sen TOKİ sakinleri, lojmanlardaki duman nedeniyle evlerinin camlarını açamadıklarını ileri sürdü.

Konuyla ilgili kurumlara defalarca dilekçeyle başvurmalarına rağmen herhangi bir sonuç elde edemediklerini ifade eden Memur-Sen TOKİ sakinleri, yetkililerden çözüm beklediklerini dile getirdi.

“Doğal gaz yerine kömür kullanılıyor”

Doğal gaz bulunmasına rağmen 6 yıldır askeriye lojmanlarının kömür kullandığını söyleyen site yöneticisi Abdülhakim Onatlı, “Memur-Sen TOKİ konutlarına 2012 yılında taşındık. 2014 yılında ise buraya doğal gaz geldiğinden beri askeriyeye ait lojmanlar olan 9 blok 144 daire doğal gaz yerine halen kömür kullanılmaktadır. Bu süre zarfında defalarca Batman Valiliği ve Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne dilekçelerimizi verdik. Dilekçelerimiz üzerine lojmanlara baca yaptılar fakat hiçbir şekilde değişiklik olmadı.” dedi.

Askeri lojmanların bacalarından çıkan kömür dumanı vatandaşı mağdur ediyor

“Kömür dumanı siteyi kaplıyor”

Kömür dumanından dolayı pencerelerini bile açamadıklarını iddia eden Onatlı, “Lojmanların kapılarına kadar doğal gaz gelmesine rağmen halen kömür yakıyorlar. Kömür dumanı çok kötü bir şekilde siteyi kaplıyor. TOKİ sakinleri olarak bacalardan çıkan kömür dumanından çok rahatsız oluyoruz. Burada birçok bronşit hastası, çocuk ve yaşlı bu dumandan etkileniyor. Biz kömür dumanından dolayı akşamları pencerelerimizi bile artık açamıyoruz. Mağduriyetimizin giderilmesi için yetkililerin gereken müdahaleyi yapmalarını talep ediyoruz.” diye konuştu.

Askeri lojmanların bacalarından çıkan kömür dumanı vatandaşı mağdur ediyor

“Pencerelerimizi açıp evimizi havalandıramıyoruz”

Dumanın hastalık oluşturduğunu vurgulayan site sakini İdris Gündüz ise şunları söyledi:

“2012’den beri burada oturuyorum. 2014 yılında buraya doğal gaz geldi fakat yanımızdaki bazı komşu bloklarımız halen kömür yaktıklarından çok kötü bir çevre kirliği oluşturuyor. Bu pandemi döneminde kömür dumanından dolayı pencerelerimizi açıp evimizi havalandıramıyoruz. Bacalardan çıkan kömür dumanı hem yaşlılarımız için hem de çocuklarımız için hastalık oluşturuyor. Yetkililerden tek isteğimiz lojmanlara doğal gazın çekilmesidir. Temiz havaya kavuşmak istiyoruz.”

Askeri lojmanların bacalarından çıkan kömür dumanı vatandaşı mağdur ediyor

“Çözüm bulunmasını istiyoruz”

Yetkililerin yaşadıkları soruna bir çözüm bulmalarını isteyen bir diğer site sakini Aydın Ertaş, “Mahalle sakini olarak temiz bir hava istiyoruz. İmkânların geliştiği bu çağda, doğal gaz kapılara gelmişken 6 yıldan fazladır lojmanların kömür kullanmaları gerçekten bizi üzmektedir. Yetkililerden çok şey istemiyoruz. Sadece bu konuya el atıp bir çözüm bulmalarını istiyoruz. Kömür yakıldı zamanlarda pencerelerimizi dahi açamıyoruz. Temiz havanın en fazla ihtiyaç duyulduğu bu dönemde lojmanlara yakın bir yerde oturduğumuz için kömür dumanından en fazla etkilenenlerdeniz. Mümkün mertebe yetkililerin bu konuya çözüm bulmalarını istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Konuyla ilgili görüştüğümüz İl Jandarma Komutanlığı yetkilileri, planlamaların yapıldığını, önümüzdeki yıl askeri lojmanların doğalgaz kullanımına geçeceğini belirttiler.(İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Mali
1231 gün önce
Batmanda hersey bitti tum heryerde bunsorun ortadan kalkti memursen tokide bikac blkokda yakilan komur ki bu mazot da olabilir bu kaldi yani
..
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'da transit dolmuş ile hafif ticari aracın kafa kafaya çarpıştığı..
HÜDA PAR Batman Milletvekili Serkan Ramanlı 31 Mart Yerel Seçimleri öncesi ..
Batman'daki şarküteri işletmecileri ve hayvan besicileri, yağan yağışla..
Batman ilçesinde yeni seçilen belediye başkanlarını ziyaret eden HÜDA PAR B..
Batman'ın Sason ilçesindeki çaya düşen hafif ticari araçtaki anne ve oğ..
Batman Havalimanı Müdürlüğü tarafından açıklanan 2024 yılı mart ayı istatis..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=