Lütfen bekleyin..



Kitabevinde buluşarak okumanın önemine dikkat çektiler

04 Aralık 2020, 15:47 - Okunma: 9787

​Okumaya yönelik farkındalık oluşturma adına üniversite öğrencileriyle kitabevinde bir araya gelen HÜDA PAR Batman Merkez İlçe Başkanı Muhammet Şerif Durmaz, okumanın önemine dikkat çekti.

Pandemi sürecinde ülke genelinde uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasını okumaya yönelik avantaja çevirmek gerektiğini söyleyen Durmaz, okumanın önemine değindi.

Ailelerin evde televizyon, internet ve cep telefonu kullanma ve izleme sürelerinin yükseldiğine dikkat çeken Durmaz, evlerde okuma saati oluşturmak gerektiğini söyledi.

Durmaz, “HÜDA PAR olarak okumaya yönelik bir farkındalık oluşturma adına çalışmalar yapmaktayız. Bugünde üniversiteli genç kardeşlerimiz ile bir araya geldik. Teknolojik bağımlılıkların arttığı bu dönemde okumaya yönelik bir farkındalık oluşturma adına böyle bir çalışma ortaya koyduk. Bu çalışmamızdaki hedeflerimizden bir tanesi toplum arasında okuma oranının biraz daha üst seviyelere çıkaramaya vesile olmaktır.” dedi.

“Okumak istediğimiz kitapları liste haline getirelim”

Toplumda okuma oranlarının azaldığına değinen Durmaz, “Bunun için de bizler HÜDA PAR Batman Merkez İlçe Teşkilatı olarak okumaya yönelik bir farkındalık oluşturmak istiyoruz. Malum pandemi sürecinde olmamız hasebiyle evde kalma zamanımız çok daha fazla olmuştur. Yaşanan kısıtlamalardan dolayı hafta sonları tamamen evlerimizde vakit geçireceğiz. Dolayısıyla çok fazla zamanımız olacak. Bu zamanı iyi bir şekilde değerlendirmemiz gerekiyor. Hepimizin belki daha öncelerde okumak isteyip de okuyamadığı kitaplar olmuştur. Bizde inşallah evde kaldığımız süre boyunca okumadığımız ve okumak isteyip de okuyamadığımız kitapları bir liste haline getirip okuyacağız.” ifadelerini kullandı.

“Allah’ın ilk emri ‘Oku’ olan bir kültürden geliyoruz”

Toplumun kitap okumaya yönelik bir çalışmasının olması gerektiğini söyleyen Durmaz, şöyle devam etti:

“Okuma oranlarının çok düştüğü bu dönemde, neden okumuyoruz deyip bu sorunun cevabını bulmamız gerekiyor. Tabi insanlar bu soruyu kendilerine sorarken, okumaya zaman ayıramadıklarını söylüyorlar. Oysa televizyona, tablete, internete ve bilgisayara çok zaman ayrılabiliyor. Bizde diyoruz ki bu zamanımızı okumaya da ayırmamız lazım. çünkü bizler Allah’ın ilk emri ‘Oku’ olan bir kültürden geliyoruz. Buna sahip çıkmamız gerekir.”

“Okuma saati belirleyelim”

Konuşmasının devamında Durmaz, “Okuma oranları düşmüş. Yapılan araştırmalara göre günde 1 dakika okumaya, 3 saat internet kullanımına, televizyona ise 6 saat ayırıyoruz. İnşallah bizler toplum arasında bir farkındalık oluşturmak adına okumaya yönelik bir çalışma ortaya koyup insanların, toplumların okumaya daha fazla zaman ayırmasına vesile olacağız. Her gün bir okuma saati belirleyelim. Ailece okunan kitapların verimi çok daha fazla olur. Özellikle televizyona, telefona, internete belirli bir zaman ayıralım. Sürekli televizyon ile telefonla zaman harcamayalım. Evde oluşturulan okuma planına riayet edildiğinde inanıyoruz ki güzel bir verim elde edilecektir.” diye konuştu.

HÜDA PAR Merkez İlçe Başkanı Durmaz programın ardından öğrencilere kitap hediye etti.(İLKHA)




  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
KÜLTÜR-SANAT Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'da İslami Sivil Toplum Kuruluşları tarafından ortaokul ve lise ö..
Genç ASKON Batman Şube Başkanı Serkan Şahin ve yönetimi, Batman Valisi ve B..
HÜDA PAR’ın Seçmeli Ana Dil dersine yönelik farkındalık oluşturmak amacıyla..
Çoğu tarihi roman olmak üzere yazdığı 20'ye yakın eserle tanınan Batman..
Batman Üniversitesinde "İslam Ahlakı" serisi kapsamında "Mev..
Batman Üniversitesi Merkez Kampüs Yerleşkesi Testili Parkta "öğrenci t..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=