Lütfen bekleyin..



Türkçe açıklamalı İnglizce gramer kitabı yayınlandı

09 Aralık 2020, 17:22 - Okunma: 9500

Batman Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Batı Dillleri ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Emin Yaş’ın 5’inci kitabı “Bir Çırpıda ve Detayda Türkçe Açıklamalı İngilizce Gramer” yayınlandı.

Batman Üniversitesi’nde 5 yıl boyunca tüm bölümlerin birinci sınıflarında bulunan ortak zorunlu yabancı dil İngilizce dersini verirken bu deneyimlerimden faydalanarak kitabı hazırladığını belirten Dr. Yaş, öğrencinin İngilizce öğrenirken nerede ve niye hata yaptıklarını iyi bildiğini, bu çerçevede kitabı hazırladığını belirtti.

Yabancı dilin herkese aynı metotla öğretilemeyeceğini ifade eden Dr. Yaş, uygulanacak metodun çocuklar ve yetişkinler için ayrı olması gerektiğini ifade etti.

Türkiye’de okullarda İngilizce öğretilememesinin birçok nedenin olduğunu ifade eden Dr. Yaş, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Dil tipolojisinde Türkçe ve İngilizcenin aynı dil ailesinden gelmemeleri Türkçe ana dillilerin İngilizce öğrenme güçlüklerinin en önemli olanların başında gelmektedir. Diğer önemli güçlük ana dilinin iyi bilinmemesidir. Bu nedenle kitapta uzun yılların deneyimini içine katarak Türkçe ana dilli bir öğrenenin gözünden öğrenme zorlukları aşılmaya çalışılmıştır. Belirtmek gerekir ki dil öğrenimi ve öğretiminin felsefe ve dilbilimle birebir bağlantısı vardır. Az da olsa kitapta bu bağlantılara göndermeler yapmaya çalıştım. Kitapta, 300 özgün test bulunuyor. Her konun sonunda konuya ait testleri bulunuyor. Konu içlerine gömülü 100’lerce örnek cümle bulunuyor. Üniversitelerin birinci sınıfında okutulan ortak zorunlu yabancı dil İngilizce çerçevesine uygundur. İngilizcesini tazelemek isteyenler, okulda öğretilen İngilizceyle sorun yaşayanlar, İngilizce gramer konularında problem yaşayanlar, ellerinin altında bulundurulacak bir kaynak arayanlar için bir başvuru ve yardımcı kaynak kitabı niteliğindedir.”(İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
KÜLTÜR-SANAT Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'da İslami Sivil Toplum Kuruluşları tarafından ortaokul ve lise ö..
Genç ASKON Batman Şube Başkanı Serkan Şahin ve yönetimi, Batman Valisi ve B..
HÜDA PAR’ın Seçmeli Ana Dil dersine yönelik farkındalık oluşturmak amacıyla..
Çoğu tarihi roman olmak üzere yazdığı 20'ye yakın eserle tanınan Batman..
Batman Üniversitesinde "İslam Ahlakı" serisi kapsamında "Mev..
Batman Üniversitesi Merkez Kampüs Yerleşkesi Testili Parkta "öğrenci t..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=