Lütfen bekleyin..



ASKON asgari ücreti ‘memnuniyet verici’ olarak değerlendirdi

04 Ocak 2021, 11:04 - Okunma: 3293

ASKON Batman Şube Başkanı Mehmet Selman Nasıroğlu, yüzde 21,56'lık asgari ücret artışı ile net 2 bin 825 TL olarak açıklanan rakamın memnuniyet verici olduğu değerlendirmesinde bulundu.

Asgari ücret ile ilgili yazılı bir açıklama yapan Nasıroğlu, “Kasım 2020'de enflasyon yüzde 14,03 gerçekleşmişti. Bu oranın yaklaşık 7 puan üstünde bir artış sağlayarak çalışanın kazancının enflasyon karşısında korunacak olması çok olumludur.” dedi.

Nasıroğlu, eklenen 7 puanlık artış ile yüzde 21,56 oranında yükselen asgari ücretin açlık sınırının üstüne çıkması ve durgun iç piyasayı canlandırması açısından olumlu bir gelişme olduğunu kaydederek, bu olumlu gelişmenin eli sürekli taşın altında olan iş dünyasının belini bükememesi için vergi indirimi ile desteklenmesi gerektiğinin de altını çizdi.

Asgari ücrete yapılan artışların doğrudan ekonomiye geri döneceğine işaret eden Nasıroğlu, üretim gücüne sahip işverenin iş ve yatırım yapma iştahını destekleyecek teşviklere ihtiyaç olduğuna da dikkat çekti.

Nasıroğlu, “2 bin 825 lira 90 kuruş olarak açıklanan net asgari ücretin işverene maliyeti 4 bin 382 lira 44 kuruş olacak. İş dünyası olarak bizler asgari ücretin artırılmasını memnuniyet verici buluyor, bununla birlikte, yapılan asgari ücret artışının istihdama olumsuz etki etmemesini, işverene ilave teşviklerin gerçekleştirilmesini ümit ediyoruz. Özellikle ilimizin de içinde bulunduğu 6’ncı bölgede devam edecek asgari ücret desteği ve SGK teşviki ile ilk kez işe alınacakların vergi ve SGK desteklerinin sürdürülecek olması, işverenlerimize önemli katkı sağlayacaktır.” dedi.

Nasıroğlu, kayıt dışılığın artmaması, istihdamın daralmaması ve rekabet gücünün korunabilmesi için asgari ücrette uygulanan teşvik priminin, sadece asgari ücretliye değil tüm çalışanlara uygulanmasını talep ettiklerini kaydetti.(İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
EKONOMİ Kategorisindeki Diğer Haberler
Bir yılda tavuk eti fiyatlarına yüzde 150 zam yapıldığını belirten tüketici..
Ülke genelinde olduğu gibi Batman'da da kalifiye eleman sorununun yaşan..
Kırmızı et fiyatlarındaki artışın bir türlü durdurulamadığını belirten Batm..
Ramazan Bayramı sonrası düğün hazırlıklarına başlayan vatandaşlar soluğu ku..
Ramazan Bayramı'na iki gün kala çarşı pazarda yaşanan yoğunluktan memnu..
Batman Esnaf ve Sanatkarlar Odası (BESO) Başkanı Mehmet Sıddık Çiftçi, yapt..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=