Lütfen bekleyin..



Saadet Partisi Batman Gençlik Kolları Başkanlığından 2021 yılı bütçesine tepki

06 Ocak 2021, 15:10 - Okunma: 20260

Kabul edilen 2021 yılı bütçesi hakkında Saadet Partisi Batman Gençlik Kolları Başkanlığı tarafından basın açıklaması yapıldı.

Saadet Partisi İl Binasında düzenlenen basın açıklamasını okuyan Gençlik Kolları Başkan Vekili Ömer Faruk Gök, kabul edilen 2021 yılı bütçesine tepki gösterdi.

Geçtiğimiz aralık ayında kabul edilen 2021 bütçesinin 1 Ocak’tan itibaren uygulanmaya başladığını anımsatan Gök, “2021 bütçesine de biraz göz attığımız zaman ne yazık ki üzücü bir tablo ile karşı karşıyayız. Kabul edilen 2021 bütçesinde; temel eğitime 82 milyar lira, ortaöğretime 43 milyar lira, yükseköğretime ise 52 milyar lira bütçe ayrılmıştır. Hepsini topladığımızda 177 milyar liralık bir kaynak ayrıldığını görebiliyoruz. Bunun yanı sıra siyasi iktidarın, faiz giderlerine ayırdığı bütçe tam olarak 179 milyar lira. Yani siyasi iktidarın, 26 milyon öğrenci için eğitim-öğretim giderlerine ayırdığı bütçeden, 2 milyar lira daha fazlasını faiz giderlerine ayırdığını görüyoruz.” dedi.

“Bütün kesimler gözetilmeli”

Dünya 5’ten, faiz lobisi ise 26 milyon öğrenciden büyük olduğunu ifade eden Gök, “83 milyon vatandaşın bütçesi belirlenirken yalnızca öğrenciler değil de toplumun bütün kesimleri gözetilmelidir. Esnaflar, çiftçiler, işçiler, emekliler, memurlar. Toplumun bütün kesimleri için bütçeden adil bir şekilde pay ayrılmalıdır. Eğer kaynaklar adil paylaşılmazsa sorunlar kaçınılmaz olur, kaynaklar adil paylaşılmazsa bir yerde israf varken diğer yerde yokluk yaşanır. Kabul edilen 2021 bütçesine bir başka pencereden daha bakmak gerekirse, uzaktan eğitim yöntemine geçilen bu süreçte binlerce köyde internet yok, tableti ya da bilgisayarı olmadığı için yine binlerce öğrenci eğitim sürecine dâhil olamıyor. Peki ya niçin? Kaynak ayrılmadığı için.” diye konuştu.

“Milyonlarca vatandaşın kayıplarını azaltacak bir bütçe değildir”

2021 yılı bütçesinde faiz lobisine ödenecek miktarın sadece yüzde 3’ü ile KYK borçlarının tamamını silmenin mümkün olduğunu belirten Gök şöyle devam etti:

“Uygulanmaya başlanan bu bütçe 15-34 yaş aralığında bulunan 770 bini ilköğretim, 698 bini ortaöğretim ve 961 bini yükseköğretim mezunu olmak üzere toplamda 2 milyon 429 bin genç işsizin problemlerine çare olabilecek bir bütçe değildir. Siyasi iktidar vergiler, bağışlar, cezalar, harçlar yoluyla vatandaştan topladığı kaynakları faize ve israfa aktarmaktadır. Uygulanmaya başlanan bu bütçe, özellikle salgın sürecinde derinleşen ekonomik krizle birlikte iş ve gelir kaybı yaşayan milyonlarca vatandaşın kayıplarını azaltacak bir bütçe değildir.”

“Bütçe bir kırmızı kartı hak etmektedir”

Bütçeyi kabul etmelerinin mümkün olmadığını söyleyen Gök, “2021 yılı bütçesinde işçi yok, atama bekleyen öğretmen yok, sağlık çalışanları, çiftçi yok, esnaf yok, emekli yok, işsiz gençler, KYK borçlusu mezunlar yok, dar gelirli vatandaşlar yok. Peki, ne var 2021 yılı bütçesinde? Bakın bu bütçede faiz giderlerine ayrılan 179 miyar lira var. Bu durum, Ocak 2021’den itibaren yüksek vergi artışlarının ve yeni bir zam yağmurunun başladığı ve devamının da geleceği anlamına gelmektedir. Vatandaştan yana olmayan, vatandaşın ihtiyaçlarını karşılamayacak bu bütçeyi kabul etmemiz mümkün değildir ve bu bütçe bir kırmızı kartı hak etmektedir.” ifadelerini kullandı.(İLKHA)

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
SİYASET Kategorisindeki Diğer Haberler
HÜDA PAR Batman Milletvekili ve Belediye Başkan Adayı Serkan Ramanlı, “Batm..
Dur durak bilmeyen HÜDA PAR Batman Milletvekili ve Belediye Başkan Adayı Se..
On binlerce vatandaşın katılımıyla gerçekleştirilen HÜDA PAR mitinginde kon..
HÜDA PAR Batman Milletvekili ve Batman Belediye Başkan adayı Serkan Ramanlı..
Sason’a çıkarma yapan HÜDA PAR Batman Milletvekili ve Belediye Başkan Adayı..
Ulu Camii Sokağı ve Alo Tevşo esnafını ziyaret eden Batman Milletvekili ve ..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=