Lütfen bekleyin..



Yukarı Hasankeyf’teki Küçük Saray’ın kurtarılması çalışmaları başladı

14 Ocak 2021, 14:20 - Okunma: 7363

AK Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir, kentteki yerel ve ulusal basın mensuplarıyla bir araya gelerek 2020 yılında yapılan yatırımlara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Bir otelde düzenlenen kahvaltılı basın toplantısına; Milletvekili Ziver Özdemir’in yanı sıra AK Parti İl Başkanı Akif Gür, Hasankeyf Belediye Başkanı Abdulvahap Kusen ve partililer katıldı.

2020 yılında il genelinde yapılan yatırımlara değinen Özdemir, tarihi Hasankeyf ilçesinde ise yürütülen bir kısım çalışmalara ilişkin kısa bilgilendirmelerde bulundu.

Hasankeyf’te önemli çalışmalar yapıldığını anımsatan Özdemir, “Hasankeyf’te yürütülen çalışmaları yerinde gördüm ama Küçük Sarayı gördüğümde adeta hayal kırıklığına uğradım. Eyvah dedim. Çünkü Hasankeyf’in siluetiydi ve o siluete ciddi manada masraf yapılmıştı ve suyun altındaydı. Bunu hemen Sayın Cumhurbaşkanımıza aksettirdim. Cumhurbaşkanımızın talimatıyla Küçük Saray’ın yükseltilmesi çalışmaları başladı.” ifadelerini kullandı.

“Büyük paralar harcadık”

Hasankeyf’in eski siluetini ortaya çıkarmak için de çalışmalar yürüttüklerini ifade eden Özdemir, “Bunun için büyük paralar harcadık. Eski Hasankeyf’te kalede bir an önce kazılara devam edilmesi ve devam edilirken de hemen turizme açılması için de bütün güzergahının gezilebilir hale getirilmesi çalışması var. Şaab Vadisinin yapılması projesi var. Bu projede yeşillendirme var, orada alışveriş yapılabilecek mekanların oluşturulması var. Yamaç Külliyesi ile Şaab Vadisini birleştirecek bir yola ihtiyacımız var. Oranın doğasına uygun bir güzergah yapılacak. Yeni Hasankeyf’te 130 dönüm üzerinde millet bahçesi yapıyoruz. Millet bahçesi Arkeoparkla birleşecek. Orada bir kent meydanı da yapılacak.” diye konuştu.

Toplantı soru-cevap bölümünün ardından son buldu.(İLKHA)


  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
KÜLTÜR-SANAT Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'da İslami Sivil Toplum Kuruluşları tarafından ortaokul ve lise ö..
Genç ASKON Batman Şube Başkanı Serkan Şahin ve yönetimi, Batman Valisi ve B..
HÜDA PAR’ın Seçmeli Ana Dil dersine yönelik farkındalık oluşturmak amacıyla..
Çoğu tarihi roman olmak üzere yazdığı 20'ye yakın eserle tanınan Batman..
Batman Üniversitesinde "İslam Ahlakı" serisi kapsamında "Mev..
Batman Üniversitesi Merkez Kampüs Yerleşkesi Testili Parkta "öğrenci t..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=