Lütfen bekleyin..



Batman 2’nci Organize Sanayi Bölgesi Raman Dağı eteklerine kurulacak

08 Temmuz 2021, 10:32 - Okunma: 2519

Batman'a kazandırılacak 2’nci Organize Sanayi Bölgesinin (OSB), Raman Dağı eteklerindeki Yolveren köyü mevkiinde kurulması kararlaştırıldı.

Batman Valiliği toplantı salonunda Vali Hulusi Şahin başkanlığında yapılan toplantıya; ilgili kamu kurum yöneticileri ve uzmanları ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Teknik Heyeti katıldı.

Burada bir konuşma yapan Vali Şahin, hızla gelişen ilde üretim ve ihracata dayalı kalkınmayı sağlamak, teknolojik gelişmelere ayak uydurmak ve istihdam oluşturmak amacıyla Organize Sanayi Bölgelerinin varlığına büyük önem verdiklerini söyledi.

Bölgeye yeni yatırımcılar çekebilmek amacıyla 2’nci Organize Sanayi Bölgesini kurmak için yürüttükleri hummalı çalışmaların sonuç vermeye başladığını belirten Şahin, mevcut OSB’nin yüzde yüzlük bir doluluk oranına ulaştığını ve genişleme imkânının bulunmadığını kaydetti. Şahin, 2’nci OSB’ye acilen ihtiyaç olduğunu ve kamulaştırma sorununun olmadığı en uygun yerin de merkez Yolveren köyü mevkii olduğunu ifade etti.

Batman 2’nci OSB Yer Seçim Komisyon Toplantısında yapılan değerlendirmelerin ardından, 2’nci OSB’nin Batman merkez Yolveren köyü mevkiinde kurulması kararlaştırılarak imza altına alındı.(İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
EKONOMİ Kategorisindeki Diğer Haberler
Günümüzde gittikçe azalan, İslam'ın büyük önem verdiği ticaret ahlakına..
Son zamlarla birlikte 12 kilogramlık tüpün fiyatı 680 lira, piknik tüpü ise..
Altın fiyatları son zamanlarda rekor üstüne rekor kırıyor. Altın fiyatları ..
2023 yılında Türkiye'nin ekonomisinin trilyon doları aşan ekonomiler ar..
Peygamber Efendimizin ticaret ahlakına çok önem verdiğini, bu nedenle ticar..
KOSGEB Batman İl Müdürü Mehmet Fidan, 2023 yılında 788 işletmeye 47 milyon ..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=