Lütfen bekleyin..



Sedef hastası tedavisi için Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan yardım istedi

13 Temmuz 2021, 11:10 - Okunma: 3652

Batman’da, 15 yaşında yakalandığı sedef hastalığı yüzünden vücudunun neredeyse tamamında pullanma meydana gelen Mevlüt Sarım (32), bir an önce iyileşmek için yardım istiyor.

Batman merkez Hilal Mahallesi’nde ikamet eden Mevlüt Sarım, İLKHA muhabirine, yaklaşık 17 yıldır sedef hastalığıyla mücadele ettiğini söyledi.

Sedef hastalığı yüzünden vücudunun neredeyse tamamında pullanma meydana gelen Sarım, hastalığı yüzünden dışarı çıkamaz duruma geldiğini belirtti.

Birçok insanın kendisinden korkup uzaklaştığını, hastalık sebebiyle çalışamadığını ifade eden 2 çocuk babası Sarım, kirada oturduklarını, aylık aldığı 609 lira maaşla geçimlerini sağladıklarını kaydetti.

Sedef hastası tedavisi için Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan yardım istedi

Çoğu zaman komşuları ve belediyenin kendilerine gıda kolisi yardımında bulunduğunu dile getiren Sarım, tedavi olmak istediğini ancak masrafları karşılayacak bir gelirlerinin olmadığını vurguladı.

Tedavi olmak için birçok yere başvurduğunu ancak faydasının olmadığını belirten Sarım, tedavisi için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan yardım istedi.

Sedef hastası tedavisi için Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan yardım istedi

“609 lira engelli maaşıyla geçiniyorum”

Her geçen gün hastalığının arttığını söyleyen Sarım, “17 yıldır sedef hastalığım var. Son 4 yıldır çok rahatsızım, dışarıya çıkamıyorum. Güneşte yürüyemiyorum, çalışamıyorum. Maddi durumum düşük. Sordum özel hastanelerde bunun tedavisi varmış. Maddi gücüm olmadığı için tedavi olamıyorum. Evim kira, 2 çocuğum okula gidiyor. 609 lira engelli maaşıyla geçiniyorum.” dedi.

Sedef hastası tedavisi için Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan yardım istedi

“Bu hastalıktan kurtulmak istiyorum”

Bir an önce iyileşip sağlığına kavuşmak istediğini belirten Sarım, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya seslenerek şunları söyledi:

“Çalışmak istiyorum. Arabalara binemiyorum. Hastaneye gitmek için arabaya bindiğimiz zaman insanlar hastalığımı fark ettikleri an benden uzaklaşıyorlar. Çok çaresiz ve zor durumdayım. Bir an önce bu hastalıktan kurtulmak istiyorum. Tedavi olmak istiyorum. Yetkililerden destek istiyorum. Maddi durumum olmadığı için tedavi olamıyorum. Özel hastanelerde hastalığın tedavisi varmış. Hastalığım azalırsa çalışabilirim, insanların içine çıkabilirim.”(İLKHA)








  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
SAĞLIK Kategorisindeki Diğer Haberler
Havaların ısınmaya başlamasıyla birlikte artış gösteren kene vakalarıyla il..
7 Nisan Dünya Sağlık Günü dolayısıyla açıklama yapan Batman Sağlık ve Çevre..
Allah'ın insana verdiği en önemli nimetlerden birinin sağlık olduğunu b..
Batman'da yanlış kan verildiği iddia edilen 24 yaşındaki talasemi hasta..
İlaca erişimin her geçen gün zorlaştığını belirten Batman Eczacılar Odası B..
Kanserin dünyada bir salgın gibi arttığını belirten Uzman Doktor Mehmet Cem..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=