Lütfen bekleyin..



Bayram şekeri alıcılarını bekliyor

16 Temmuz 2021, 14:11 - Okunma: 2698

Kurban Bayramı’na sayılı günler kala Batman’da bayram şekeri tezgâhlardaki yerini alırken, uzun süre iş yapamayan esnafı ise heyecan sardı.

Kurban Bayramı’nın yaklaşmasıyla tezgâhlardaki yerini alan bayram şekerleri, lokum ve yemiş türleri satışa çıkarıldı. Ramazan Bayramı’nda kısıtlamalar nedeniyle iş yapamayan esnaf, Kurban Bayramı satışlarında umutlu olduklarını söyledi.

Salgın tedbirleri altında bir buçuk yıldır iş yapamadıklarını belirten esnaf, normalleşme sürecinin başlamasıyla işlerinin açıldığını belirterek, halka yerel esnaftan bayram alışverişlerini yapmaları çağrısında bulundu.

“Yılardır şeker kültürümüz devam ediyor”

Salgın sürecinde yüzde 80 düşen satışlarının tekrar eskisi gibi olmasını beklediklerini ifade eden esnaf Abdullah Arslan, “20 yıldır gıda sektöründe çalışıyorum. Kurban Bayramı’na bir hafta kala bayramlık şekerlerimizi çıkarıp hazırlıyoruz. Yıllardır bu şekilde şeker hazırlama kültürümüz devam ediyor. Satışlarımız bir buçuk yıldır bayağı düşmüştü. Pandemiden önce bayramlarda 5-6 kilo şeker alan müşterilerimiz 1-2 kiloya düşmüştü. Kurban Bayramı’nda yasakların kalkması ile yüzde 80 olan kaybımızı inanıyoruz ki satışlarımızın açılmasıyla telafi edeceğiz. Kurban Bayramı’na 4 gün kaldı. Cuma gününden sonra satışlarımızın daha da çoğalacağına inanıyorum.” ifadelerini kullandı.

“Halk yerli esnaftan alışverişini yapsın”

Salgın sürecinde esnafların çok sıkıntı yaşadığını belirten bir diğer şeker satıcısı esnaf Şaban Ayhan, “Pandemi sürecinde esnaf çok sıkıntılar çekti. Ramazan Bayramı’nda yasaklardan dolayı birçok yer kapanmıştı. Bu bayramda kısıtlamaların kalkmasıyla her yer açıldı. Halkımızdan beklentimiz yerli esnafa destek vermeleridir. Kurban Bayramı’na birkaç gün kaldı. Geçen bayram işlerimiz yoktu ama bu Kurban Bayramı’nda beklentimiz çoktur. Bayram için şeker çeşitlerimizi hazırladık, halkımızı bekliyoruz. Kurban Bayramı’nın tüm İslam âlemine hayır ve bereket getirmesini diliyorum.” dedi.(İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
EKONOMİ Kategorisindeki Diğer Haberler
Ramazan Bayramı sonrası düğün hazırlıklarına başlayan vatandaşlar soluğu ku..
Ramazan Bayramı'na iki gün kala çarşı pazarda yaşanan yoğunluktan memnu..
Batman Esnaf ve Sanatkarlar Odası (BESO) Başkanı Mehmet Sıddık Çiftçi, yapt..
Ramazan Bayramı'na sayılı günler kala hazırlıklarını tamamlayan Batman ..
Günümüzde gittikçe azalan, İslam'ın büyük önem verdiği ticaret ahlakına..
Son zamlarla birlikte 12 kilogramlık tüpün fiyatı 680 lira, piknik tüpü ise..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=