Lütfen bekleyin..



HÜDA PAR Batman Merkez İlçe Başkanı Durmaz: İlimizin en temel sorunu işsizliktir

25 Temmuz 2021, 13:40 - Okunma: 2637

HÜDA PAR Batman Merkez İlçe Başkanı M. Şerif Durmaz, Batman merkezde bulunan imalatçı ve üretici firmalara yönelik gerçekleştirdiği ziyarette memleketlerinin en temel sorununun işsizlik olduğunu söyledi.

HÜDA PAR Batman Merkez İlçe Başkanı Durmaz ve beraberindeki heyet, imalatçı ve üretici firmaların atölyelerini ziyaret etti.

HÜDA PAR heyeti, oyuncak ve çocuk bisikleti imalatı yapan atölyeleri ziyaret ettikten sonra baza ve yatak imalatı yapan atölyeleri de ziyaret etti.

HÜDA PAR Batman Merkez İlçe Başkanı Durmaz: İlimizin en temel sorunu işsizliktir

 

Ziyarette, firma sahipleri ve atölye çalışanlarıyla bir araya gelen Durmaz ve beraberindekiler, piyasanın son durumu ve üretilen malzemelerin pazarlamasıyla ile ilgili bilgiler aldı.

HÜDA PAR heyetinin ziyaretlerinden duydukları memnuniyeti dile getiren atölye sahipleri, ziyaretlerinden ötürü Durmaz ve beraberindekilere teşekkür etti.

HÜDA PAR Batman Merkez İlçe Başkanı Durmaz, memleketlerinin en temel sorununun işsizlik olduğunu söyledi.

“Esnafımızın, girişimcilerimizin yanındayız ve destekçileriyiz”

Çalışmaları aralıksız sürdürdüklerini belirten Durmaz, “HÜDA PAR Batman Merkez İlçe Başkanlığı olarak yapmış olduğumuz programlar kapsamında, bayram sonrasında da çalışmalarımızı ve ziyaretlerimizi sürdürüyoruz. Son ziyaretlerimizi ilimiz merkezde bulunan imalata ve üretime dayalı firmalara yaptık. Bisiklet ve oyuncak üreticisi, baza ve yatak imalatçısı firma sahiplerinin atölyelerini ziyaret edip çalışanlarıyla iş ortamlarında bir araya geldik. Kendileriyle, yaptıkları iş üzerine hasbihal ettik ve işlerinin daha fazla gelişmesi için esnafımızın, girişimcilerimizin yanında bulunduğumuzu ve destekçileri olduğumuzu ifade ettik.” şeklinde konuştu.

HÜDA PAR Batman Merkez İlçe Başkanı Durmaz: İlimizin en temel sorunu işsizliktir

 

“Batman'ın en temel sorunu işsizliktir”

Ekonomiye katkısı olan firmaların şartlarının iyileştirilmesi gerektiğini vurgulayan Durmaz, “Memleketimizin ekonomisine ve istihdama önemli katkılarda bulunan üretici ve imalatçı firmaların şartlarının iyileştirilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Bu konuda yetkili ve ilgili kurumların, üretici ve imalatçı firmalara yönelik faizsiz kredi imkânları oluşturmaları ve onları desteklemeleri gerekmektedir. Üretim konusunda memleketimiz daha iyi bir seviyede olmalıdır. Üretimin olduğu illerde, işsizlik oranları daha azdır. Malum Batman’da işsizlik oranları ülke ortalamasının üzerindedir. Şunu diyebilir ki, memleketimiz Batman'ın en temel sorunu, işsizliktir. O yüzden muhtelif sektörler üzerine üretim ve imalat yapan girişimci firmaların desteklenmesi ve yeni iş alanlarının oluşturulması için teşviklerin yapılması gerekmektedir.” ifadelerini kullandı.(İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
EKONOMİ Kategorisindeki Diğer Haberler
Ülke genelinde olduğu gibi Batman'da da kalifiye eleman sorununun yaşan..
Kırmızı et fiyatlarındaki artışın bir türlü durdurulamadığını belirten Batm..
Ramazan Bayramı sonrası düğün hazırlıklarına başlayan vatandaşlar soluğu ku..
Ramazan Bayramı'na iki gün kala çarşı pazarda yaşanan yoğunluktan memnu..
Batman Esnaf ve Sanatkarlar Odası (BESO) Başkanı Mehmet Sıddık Çiftçi, yapt..
Ramazan Bayramı'na sayılı günler kala hazırlıklarını tamamlayan Batman ..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=