Lütfen bekleyin..



Düşünce ve İnanç Özgürlüğü Platformu: Vahşetin ırkı yoktur

01 Ağustos 2021, 21:35 - Okunma: 787

​Batman Düşünce Ve İnanç Özgürlüğü Platformu, Konya’da meydana gelen ve 7 kişinin vahşice katledildiği olayı lanetleyerek, Vahşetin dili, dini ve ırkının olmadığını vurguladı.

Batman Düşünce Ve İnanç Özgürlüğü Platformu, Konya’da 7 vatandaşın katledildiği olayı lanetleyen yazılı basın açıklaması gerçekleştirdi.

Açıklamada, Konya’da meydana gelen ve 7 vatandaşın vahşice katledildiği olayı lanetlediklerini, yetkililerin en kısa sürede failleri adalet önüne çıkarıp, en ağır cezayı almaları için gerekli insiyatif almasında çağrısında bulunuldu.

Açıklamada, “Faillerin işlediği cürüm ne kadar insanlık dışı ise bu olayı kullanıp nemalanmak istemek de bir o kadar insanlık dışıdır. Birileri olayı proveke ediyor diye susmuyoruz ama provakasyon yapanları da görmezden gelmiyoruz. Sahte hesaplar, olaydan bir kutuplaşma çıkarmak için argüman üretip, servis etmeye devam ediyor. Maalesef, bazı siyasetçi ve gazeteciler de bu kirli plana alet oluyor.” ifadeleri kullanıldı.  

Toplumu ayrıştırmaya çalışan, çatışma kültürünü körükleyen dil kullanan, siyasetçi ve gazetecileri de esefle kınadıklarını belirttikleri açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Vahşetin dili, dini, ırkı, yoktur. Vahşeti kim işlediyse, amasız, fakatsız, lakinsiz, lanetliyoruz. Vahşeti destekleyenleri de vahşete vahşetle cevap verme çığırtkanlığı yapanları da… Ülkemizin ciğerlerini yakan yangınları çıkaranların da aynı faşist güruh olduğunu, vahşetin tetikçileri olduğunu ve lanete müstehak olduklarını deklare ediyoruz.” (İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'daki şarküteri işletmecileri ve hayvan besicileri, yağan yağışla..
Batman ilçesinde yeni seçilen belediye başkanlarını ziyaret eden HÜDA PAR B..
Batman'ın Sason ilçesindeki çaya düşen hafif ticari araçtaki anne ve oğ..
Batman Havalimanı Müdürlüğü tarafından açıklanan 2024 yılı mart ayı istatis..
Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, Kayapınar Belde Belediye Başkanı olarak..
HÜDA PAR Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, Batman’ın 3 ilçesi ve beldeler..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=