Lütfen bekleyin..



Batman’da ‘Gıda Toptancıları Sitesi’ yapılması talep edildi

25 Ağustos 2021, 14:26 - Okunma: 2426

Batman Gıda Toptancıları Derneği tarafından yapılan yazılı açıklamada, kentte çok amaçlı modern bir gıda toptancıları sitesine ihtiyaç olduğu belirtildi.

Şehir trafiğinin toptancılara yetmediği ifade edilen açıklamada, “Şu anda aktif olan üyelerimizin faaliyetleri toplamda 61 bin metrelik alanda yetersiz bir şekilde devam etmektedir. Aktif olan üyelerimiz bünyelerinde bin 100 personel, 900 araç, 237 distribütörlük ile faaliyet yürütmektedir. Bunun yanı sıra şirketlerimize şehir dışından ürün tedarik eden firmalar tarafından, her gün yaklaşık 80 tır Batman şehir merkezine giriş yapmakta, zaten yoğun olan şehir trafiğini ciddi manada olumsuz etkilemektedir. Geçmiş yıllarda şirketlere ürün taşıyan araçların karıştığı ölümlü trafik kazaları yaşanmıştır.” ifadeleri kullanıldı.

Gıda toptancılar sitesinin yapılması durumunda sıkıntılarının büyük ölçüde azalacağı belirtilen açıklamanın devamında şunlar kaydedildi:

“Şirketlerimiz donanımlı, kaliteli ve kurumsal hizmet etmesi için mahalle aralarından çıkıp şehrin dışında faaliyetlerini yürütebilecekleri ileriye dönük çok amaçlı modern bir ‘Gıda Toptancıları Sitesine’ ihtiyaç duymaktadır. ‘Gıda Toptancıları Sitesi’ projesinin hayata geçmesi durumunda Batman’ımızın trafik yoğunluğu önemli ölçüde azalacaktır. Modern bir çatı altında birleşecek olan esnaflarımızın denetimi; istihdamın yansıra kurumsal çalışacak olan firmalarımız sosyal sorumluluk projelerine daha aktif bir şekilde katkı sağlayacaktır.”

“Batmanın tedarik ve lojistik merkezi olmasını istiyoruz”

Bölgedeki illerle kıyaslandığında Batman’ın sektörel açıdan çok geride kaldığı belirtilen açıklamada, “600 bin nüfusa ulaşmış Batman’ımız jeopolitik konum itibariyle sınır komşusu olan illere gidilirken uğrak bölgede oluşu, her anlamda tedarik ve lojistik merkezi olmasını gerektirmektedir. Büyüyen ve gelişen şehrimizin gıda sektöründe tedarik ve lojistik merkezi olabilmesi adına, şirketlerimiz elini taşın altına koymaya, faaliyet alanlarını genişletmek suretiyle üretim ve istihdam dengesini göz önüne alarak konsorsiyum modeli yatırımlar yapmaya, sadece komşu illeri değil, coğrafi yapısıyla gıda alanında da ihracat yapabilecek reflekse sahip olduklarını deklare etmektedirler.” denildi.(İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
EKONOMİ Kategorisindeki Diğer Haberler
Günümüzde gittikçe azalan, İslam'ın büyük önem verdiği ticaret ahlakına..
Son zamlarla birlikte 12 kilogramlık tüpün fiyatı 680 lira, piknik tüpü ise..
Altın fiyatları son zamanlarda rekor üstüne rekor kırıyor. Altın fiyatları ..
2023 yılında Türkiye'nin ekonomisinin trilyon doları aşan ekonomiler ar..
Peygamber Efendimizin ticaret ahlakına çok önem verdiğini, bu nedenle ticar..
KOSGEB Batman İl Müdürü Mehmet Fidan, 2023 yılında 788 işletmeye 47 milyon ..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=