Lütfen bekleyin..



Rektör Demir, Yükseköğretim Kalite Kurulu İzleme Programı'nda kalite sürecini anlattı

02 Eylül 2021, 16:40 - Okunma: 1523

Batman Üniversitesi, kalite ile ilgili süreçlerini iyileştirmeye ve geliştirmeye yönelik, "Yükseköğretim Kalite Kurulu İzleme Programında Kalite Süreci" programını online olarak düzenledi.

31 Ağustos 2021 tarihinde online olarak gerçekleştirilen 2021 Yılı Kalite Kurulu İzleme programına katılan Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, Batman Üniversitesinde yürütülen kalite süreçlerine ilişkin katılımcıları bilgilendirdi.

Toplantıya Yükseköğretim Kalite Kurulu Değerlendirme Takımı Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Şeker ve kurul üyeleri ile üniversite kalite komisyonu ve senato üyeleri katıldı.

Toplantıda bir sunum yapan Prof. Dr. İdris Demir, öncelikle Batman Üniversitesinin tarihi, akademik ve fiziki imkânları hakkında bilgilendirme yaptı.

Batman Üniversitesinin kalite konusunda önemli çalışmalar yürüttüğünü anlatan Demir, Batman Üniversitesinin kalite komisyonları ve kalite politikaları hakkında açıklamalarda bulundu.

Mevcut Kurum İç Değerlendirme Raporu (KİDR) ve Kurumsal Geri Bildirim Raporu (KGBR) dikkate alınarak kurum tarafından gelişmeye açık yanlar ile ilgili yapılan çalışmalarda elde edilen sonuçlara dair değerlendirmeleri aktaran Demir, Batman Üniversitesinin kaliteye yönelik süreçlerinin aşamaları hakkında katılımcılara detaylı bilgiler verdi.

"Amacımız kalite kültürünü Batman Üniversitesinin tüm birimlerine yerleştirmek"

Yapılan kalite çalışmalarının sonuca ulaşmasının çok önemli olduğuna dikkat çeken Rektör Demir açıklamalarına şu şekilde devam etti:

"Yaptığımız tüm çalışmalar alanda hayat bulmalı. Projelerimizin kâğıt üzerinde kalmaması için yoğun bir gündemle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Amacımız Batman Üniversitesinin tüm birimlerine kalite kültürünü yerleştirmek ve bunu kalıcı hale getirmek. Bu nedenle yapılan tüm çalışmalar bizim için çok kıymetli."

"Yaptığımız çalışmalar kalite ile birleşerek insanlara fayda sağlamalı"

Emek harcanarak yapılan her işin sonunda başarıya ulaşacağını ifade eden Rektör Demir, bu çalışmaların ülke açısından da çok önemli olduğunu söyledi.

Kaliteli insan yetiştirmenin temel görevleri olduğuna dikkat çeken Rektör Demir, büyük bir özveri ile çalışmaların devam ettiğinin altını çizdi.

Kalite sürecinin bir ekip çalışması olduğunu ve bu konuda çalışmaların da önemli bir aşamaya geldiğini ifade eden Rektör Demir sözlerine şu şekilde devam etti:

"Üniversiteler dünyaya hitap eden ve bilgi üreten kurumlardır. Yaptığımız çalışmaların kalite ile birleşerek çıktılarının insana yönelik olması da bizim açımızdan ayrı bir önem arz etmektedir. Batman Üniversitesi, stratejik hedeflerine ulaşmak için kalite güvence sistemini benimseyen, toplumun ve ekonominin ihtiyaçlarına duyarlı, tüm paydaşlar ile etkileşim içerisinde olan bir üniversitedir. Ürettiğimiz bilginin ürüne, teknolojiye ve hizmete dönüşmesi ve bunun eğitim-öğretim ve Ar-Ge faaliyetlerine yansıması için durmadan çalışıyoruz. Üniversitemiz yönetim sisteminin niteliksel ve niceliksel olarak gelişmesini esas alarak etkin, verimli, rekabetçi ve girişimci bir üniversite olmayı hedefliyoruz." ifadelerini kullandı.

"Çalışmalarımızı periyodik olarak değerlendiriyoruz"

Batman Üniversitesinin akademik değerlendirme ve kalite çalışmalarından sorumlu olan Kalite Koordinatörlüğünün Batman Üniversitesinin kalite politikalarını koordine etmek ve KİDR hazırlamak üzere önemli çalışmalar yürüttüğünü ifade eden Rektör Demir, "Üniversitemizin belirlediği ölçülebilir hedeflerin performans göstergelerinin periyodik olarak izlenerek bunun raporlamasını yapmaktayız. Bu şekilde eksik ve zayıf yönlerimizi de ortaya çıkarabiliyoruz. Ulusal ve uluslararası kalite standartlarına ulaşmak için eğitim organizasyonlarımıza da hız kesmeden devam ediyoruz." dedi.

"Girişimci ve yenilikçi bir üniversite olmak için çalışıyoruz"

Kurumsal yapısının yanı sıra rekabet gücüne sahip bir şehir üniversitesi olarak kamu, sanayi, STK ve tüm paydaşlarla iş birliği ile toplum yararına projeler üreten, bölge ve ülke kalkınmasına katkı sağlayan, girişimci ve yenilikçi bir üniversite olmak amacıyla kalite çalışmalarının sürdürüldüğünü kaydeden Rektör Demir, kaynakları etkin ve verimli kullanarak tüm paydaşlar için kalite odaklı üniversite ortamı oluşturmak istediklerini sözlerine ekledi.

Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir'in sunumun ardından katılımcıların sorularının cevaplanması ile toplantı sona erdi. (İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
EĞİTİM Kategorisindeki Diğer Haberler
Kur'an'ı Kerim'i güzel okuma ve hafızlık yarışmasının bölge fin..
Cep telefonu başta olmak üzere aşırı dijital ekran kullanımının öğrencileri..
Peygamber Sevdalıları Vakfı Siyer Yarışması Komisyonu Başkanı Hamdin Aslan,..
Haziran ayında gerçekleştirilecek olan LGS ve YKS için öğrencilere önemli t..
Yaklaşık 100 binlere dayanan bir öğretmen açığının olduğunu belirten Batman..
Üçüncü Uluslararası Bilişim Kongresi, Batman Üniversitesi ev sahipliğinde 2..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=