Lütfen bekleyin..



Batman’da binlerce çocuk namazla tanışmanın sevincini yaşadı

05 Eylül 2021, 20:05 - Okunma: 1048

Batman'da Kur'an Nesli Platformu'nun verdiği eğitim sayesinde namazla tanışan binlerce çocuğa yönelik düzenlenen programda namazın önemine vurgu yapıldı.

Kur'an Nesli Platformu tarafından "Hayat Namazla Güzeldir" sloganıyla iki haftada verilen namaz eğitimini başarıyla tamamlayan 7-10 yaş arasındaki 2 bin 500 çocuk için Batman'da bir program düzenlendi.

Kentte 100’ün üzerinde noktada 15 günlük eğitimlerini başarıyla tamamlayan ve ilk kez namazla tanışan küçük kız ve erkek çocuklar, aileleri ve hocalarıyla birlikte programın düzenlendiği alana yürüdü.

Batman’da binlerce çocuk namazla tanışmanın sevincini yaşadı

 

Yürüyüş esnasında "Ezan çağrıların en güzelidir", "Kıl beni ey namaz" pankartları taşıyan çocuklar sık sık "Namaz Dinin Direğidir" sloganları attı.

Hürriyet Mahallesi'nde bulunan parkta saat 17.00'de düzenlenen programın final etkinliğine; STK temsilcileri, namaz öğrenen çocuklar ve aileleri katıldı.

Sunuculuğunu Enes İmir’in yaptığı program, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Batman’da binlerce çocuk namazla tanışmanın sevincini yaşadı

 

“Hayasızlık ve kötülüğe karşı en kuvvetli muhafızdır namaz”

Programın açılış ve selamlama konuşmasını yapan Kur'an Nesli Platformu Batman Koordinatörü Eğitimci Abdullah Aslan, toplumun yarasına en büyük ilacın bilinçli bir namaz olduğunu söyledi.

Hakkıyla kılınan namazın toplumu her türlü bela ve musibetlerden koruduğunu belirten Aslan, “Namazı hakkıyla eda eden biri hak yemekten korkar, gıybetten, dedikodudan sakınır. Her an gözetim altında huzurda olduğu bilinciyle hayatına nizam verir. İşte bu yüzden hayasızlık ve kötülüğe karşı en kuvvetli muhafızdır namaz. Şüphesiz ki bu toplumumuzun namazdan uzak kalması her türlü bela ve musibete birer davetiyedir. İşte tam da bu yüzden bizler de topyekûn namaza sarılmaya, namazla dirilmeye davet ediyoruz.” dedi.

Batman’da binlerce çocuk namazla tanışmanın sevincini yaşadı

 

Ardından çocuklar tarafından oratoryo gösterimi yapıldı. İlahi ve şiirlerin seslendirildiği programda, ayrıca namaz öğrenen çocuklar, ezberledikleri ayet ve hadisleri okudular. Programda kız ve erkek çocuklara temsili başarı belgesi verildi.

“Namaz Allah’ı tanımak ve bilmektir”

Daha sonra günün anlam ve önemine binaen bir konuşma yapan Kur’an Nesli Platformu Namaz Etkinlikleri Koordinatörü Eğitimci Mehmet Emin Sütçü, namazın en büyük eylem olduğunu söyledi.

Bu dünyada yapılabilecek en büyük işin namaz kılmak olduğuna vurgu yapan Sütçü, “Çünkü namaz Allah’ı tanımak ve bilmektir. Namaz Allah’ı yüceltmektir. Namaz haddini bilmek ve kulluğunu ilan etmektir. Namaz müminin miracıdır. Allah’a en yakın olabileceğimiz an namazda secde anıdır.” dedi.

Batman’da binlerce çocuk namazla tanışmanın sevincini yaşadı

 

“Hiçbir virüs ve mikrop namazsızlık mikrobu kadar öldürücü değildir”

“Bir hayatın içerisinde namaz yoksa o hayat doğru bir hayat değil, o hayat Allah’ın razı olacağı hayat değildir” diyen Sütçü şöyle devam etti: “Hiçbir yangın namazsızlık kadar yakıcı değildir. Hiçbir deprem namazsızlık kadar sarsıcı ve yıkıcı değildir. Hiçbir virüs ve mikrop namazsızlık mikrobu kadar öldürücü değildir. Bugün toplumsal olarak müptelası olduğumuz sıkıntıların, dertlerin en büyük sebebi şüphesiz namazdan uzaklaşmamızdandır.”

Batman’da binlerce çocuk namazla tanışmanın sevincini yaşadı

 

Konuşmanın ardından namaz eğitimini tamamlayan çocuklar cemaatle 2 rekât şükür namazı kıldı.

Program, yapılan dua ile son buldu.(İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YAŞAM Kategorisindeki Diğer Haberler
Büyük bir hayır ve Allah'ın rızasını kazanmak için belli bir adab içeri..
ALLAH'ın El-Cebbar ismi ve Cihad ile ilgili açıklamalar...
ALLAH'ın “Es-Sabur” ismi ve Sabır ile ilgili açıklamalar...
HÜDA PAR Batman belediye başkan adayı Serkan Ramanlı, geçen yıl vefat eden ..
ALLAH'ın Et-Tevvab ismi ve Tevbe ile ilgili açıklamalar...
ALLAH'ın El-Hakem ismi ve Nubuvvet ile ilgili açıklamalar...

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=