Lütfen bekleyin..



İluh Deresi Islah Projesi Kamulaştırması için 25 Milyon TL onaylandı

30 Eylül 2021, 01:25 - Okunma: 807

Ak Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir İluh Deresi 1. Etap Kamulaştırma bedelinin onaylandığını bildirdi.

Ak Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir İluh Deresi 1. Etap Kamulaştırma bedeli için 25 Milyon TL ödeneğin onaylandığını açıkladı.

Özdemir yaptığı açıklamada; Çevre ve Şehircilik Bakanımız ile yaptığımız görüşmelerde İluh Deresi Islah çalışmalarının bir an önce başlatılmasını talep ettiklerini belirterek, "Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sn. Murat Kurum’un oluru ile İluh Deresi 1. Etap ıslah çalışmaları için kamulaştırma bedeli olarak 25 Milyon TL ödeneğin tahsis edildiği tarafımıza iletildi." dedi.

1.Etap ıslah çalışmaları için belirlenen alanın Akyürek ve Karşıyaka Mahallelerinin sınırları içinde olup Afete Maruz Bölge ilan edildiğini ve merkez olarak Karşıyaka köprüsünün belirlendiğine dikkat çeken Özdemir, "Islah projesi kapsamındaki yerler kamulaştırılacak, kamulaştırılan alanda kesinlikle yapılaşma yapılmayacak yeşil alan ve rekreasyon alanı olarak düzenleme yapılacaktır. Bu bölge parklar, köprüler, ulaşım aksları ile cazibe merkezi haline gelecek, yeni yapılacak şehir hastanesi bağlantısıyla da bütünlük sağlanacaktır." ifadelerini kullandı.

İluh Deresi ıslah projesinin kamulaştırma çalışmaları için onaylanan 25 Milyon TL kaynak ile ıslah çalışmalarında somut adımların en kısa sürede atılacağına işaret eden Özdemir, sözlerini şöyle sürdürdü: "Batman Belediyesinin kamulaştırmaya esas uzlaşma tutanağını imzalayan hak sahiplerinin hesaplarına kamulaştırma bedeli Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yatırılacaktır. Batman Valisi sn. Hulusi Şahin’le istişare ettiğimiz ve mesai harcadığımız projelerden biri olan ıslah projesini Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Batman Belediyesi koordineli olarak yürütecektir."

Özdemir, açıklamasının sonunda şu ifadelere yer verdi: "Batman’ın kangren haline bu sorunun çözümü için destek veren Sn. Cumhurbaşkanımıza, Sn. Çevre ve Şehircilik Bakanımıza ve emeği geçen herkese teşekkür eder, ilimizin bu sorununu ortadan kaldırmak için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğimizi Batmanlı hemşehrilerimin dikkatine sunarım dedi."

Kaynak: HÜR24 Haber

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
11 ayın sultanı rahmet ayı Ramazan ayında halkın ekmek ve pide ihtiyaçların..
Batman Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Sıddık Çiftçi, erkek berbe..
Batman'da bir motosikletlinin seyir halindeki otomobile arkadan çarpmas..
Batman'da gece yarısı meydana gelen silahlı saldırıda biri kadın 2 kişi..
Uyuşturucu ile mücadele hakkında açıklama yapan HÜDA PAR Batman Milletvekil..
HÜDA PAR Batman Milletvekili ve Belediye Başkan Adayı Serkan Ramanlı, '..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=