Lütfen bekleyin..



Abdulcelil Candan hoca vefatının dokuzuncu yılında anıldı

08 Ekim 2021, 17:10 - Okunma: 950

Merhum Abdulcelil Candan Hoca, Batman’da vefatının dokuzuncu yıl dönümünde hayatı, eserleri, ilmi kişiliğinin konu edindiği bir anma etkinliği düzenlenerek anıldı.

Abdulcelil Candan İmam Hatip Ortaokul Müdürlüğü tarafından Abdulcelil Candan Hocanın vefatının dokucuncu yıl dönümü nedeniyle merhumun hayatı, eserleri ve ilmi kişiliğinin konu edindiği bir anma etkinliği düzenlendi.

Okulun konferans salonunda düzenlenen panele; İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, Van 100. Yıl Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof .Dr. Abdurrahman Candan, STK temsilcileri, Candan ailesi ve sevenleri katıldı.

Okul öğrencileri tarafından okunan Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan panelde okunan Mevlidi Şerifin ardından Abdulcelil Candan hocanın oğlu Abdurrahman Candan babasının hayatını anlatan bir konuşma yaptı.

Sözlerine "Hiç bilenlerle bilmeyenler bir olur mu?" ayetiyle başlayan Candan, "Babam, 1959 yılında Mardin'in Midyat ilçesinde doğdu. İlkokulu Batman'da, liseyi Mardin İmam Hatip Lisesinde bitirdi. Aynı zamanda yörenin hocalarından Arapça belâgat dersleri aldı. 1983 yılında Selçuk Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden mezun oldu.  Bölgeye ve ülkemize çok hayırlı hizmetler yaptı. Sonra takdiri ilahi aramızdan ayrıldı. Değerli gençler Abdulcelil hocanın bu dünyada elde ettiği en büyük nimet ilim ile iştigal etmek, ilim öğretmekti.” dedi.

Allah’ın alimlere çok büyük değer verdiğini belirten Candan, "Binlerce yıllık derinliğe sahip olan medeniyetimizin en önemli temel taşları her dönemde âlimler olmuştur. Bir toplulukta eğer Allah'tan (celle celaluhu) hakkıyla korkan âlimler mevcut ise o toplulukta cehalete karşı büyük bir savaş vardır demektir. O toplulukta Allah'ın (celle cellaluhu) ismi hakkıyla yükseliyor demektir. Dolayısıyla yüce Rabbimizin en değer verdiği kimseler de âlimlerdir. Âlim ve arif bir zat olan merhum Adulcelil Candan hem şehrimizin hem de ülkemizin ilim geleneğine önemli katkılarda bulunmuş ve yüzlerce talebe yetiştirmiştir." diye konuştu.(İLKHA)



  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YAŞAM Kategorisindeki Diğer Haberler
Büyük bir hayır ve Allah'ın rızasını kazanmak için belli bir adab içeri..
ALLAH'ın El-Cebbar ismi ve Cihad ile ilgili açıklamalar...
ALLAH'ın “Es-Sabur” ismi ve Sabır ile ilgili açıklamalar...
HÜDA PAR Batman belediye başkan adayı Serkan Ramanlı, geçen yıl vefat eden ..
ALLAH'ın Et-Tevvab ismi ve Tevbe ile ilgili açıklamalar...
ALLAH'ın El-Hakem ismi ve Nubuvvet ile ilgili açıklamalar...

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=