Lütfen bekleyin..



Elektriğe yapılan zamlar odun sobasına talebi artırdı

13 Ekim 2021, 12:17 - Okunma: 947

Sonbaharın gelişi ve havaların soğumaya başlaması ile birlikte farklı şekil ve modeldeki sobalar satışa çıktı. Batman’da doğalgaz kullanmayan vatandaşlar, elektriğe yapılan yüksek zamlar nedeniyle odun ve kömür sobası alımına başladı.

Havaların soğumasıyla soba sezonunu başlattıklarını belirten soba satıcıları, yıl içerisinde elektrik faturalarına üst üste yapılan zamlar nedeniyle soba talebinin artacağını ifade etti.

Soba sezonunun başladığını belirten soba satıcıları, vatandaşların kış ayları öncesi soba almaya geldiklerini fakat yağışların olmaması nedeniyle bekledikleri yoğunluğun henüz oluşmadığını söyledi.

Yağışların başlamasıyla birlikte kentte soba satışlarının artacağını düşündüklerini ifade eden soba satıcıları, bu yıl soba fiyatlarının da arttığına işaret etti.

Elektriğe yapılan zamlar odun sobasına talebi artırdı

Hayri Altun

“Sezon başlamamasına rağmen sobalara rağbet iyi”

Havaların soğumasıyla soba satışlarının yavaş yavaş başladığını ifade eden soba satıcısı Hayri Altun, “Kış mevsimi geliyor artık. Havalar soğumaya başlayınca sobalarımızı getirdik. Millet yavaş yavaş soba almaya başladı. Özellikle odun sobasını; orta halli vatandaşlar, köylerden gelenler ve doğalgaz gitmeyen mahalle sakinleri alıyor. Elektrik sobası ısınmada yetersiz olduğu için vatandaşlar kovalı ya da tuğlalı soba tercih ediliyor. Soba sezonu tam başlamamasına rağmen şu anda sobalara rağbet iyidir. Önceden de gelip fiyat araştırması yapan çok kişi var. Ama bu aydan sonra inşallah ihtiyacı olanlar almaya gelecekler.” ifadelerini kullandı.

Elektriğe yapılan zamlar odun sobasına talebi artırdı

“Soba fiyatları arttı”

Elektrik zamlarından sonra vatandaşın odun sobasına yoğun talep gösterdiğini vurgulayan Altun, şöyle devam etti:

“Soba fiyatlarımız bu sene 350 liradan başlıyor, bin 800 liraya kadar çıkıyor. Kovalı, yuvarlak, fırınlı gibi birçok soba çeşidimiz bulunuyor ama en çok tercih edilen fırınlı sobalardır. Niye fırınlı soba? Çünkü vatandaş fırınlı sobada ekmeğini yapabiliyor, yemeğini pişirebiliyor ve üstünü de ocak olarak kullanabiliyor. Bu yüzden vatandaş fırınlı sobaları daha çok tercih ediyor. Bu sene fiyatlar biraz yüksek ama buna rağmen iyi bir iş yapmayı bekliyoruz. Çünkü elektrik fiyatlarında çok yükselme olduğu için birçok kişi mecburen soba alacaktır.”

Elektriğe yapılan zamlar odun sobasına talebi artırdı

Cemil Akbaş

“Yağışlar başlarsa işlerimiz açılacak”         

Bu sene elektriğe yapılan zamlar dolayısıyla soba satışlarında artış beklediklerini vurgulayan bir diğer soba satıcısı Cemil Akbaş, “Odun sobalarının zamanı geldi. Şu anda yağmur ve kar yağmasını bekliyoruz. Yağışlar başlarsa işlerimiz açılacak. Soba alan müşterilerimiz genelde doğalgaz gitmeyen mahallelerde kalan vatandaşlar, Sason, Kozluk ilçeleri ve yakın köylerden gelenlerdir. Elektriğe de çok zam geldiği için soba satışlarında artış bekliyoruz. Saç sobalarımızın fiyatları 200 ila 400 arasındadır.” şeklinde konuştu.(İLKHA)

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
11 ayın sultanı rahmet ayı Ramazan ayında halkın ekmek ve pide ihtiyaçların..
Batman Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Sıddık Çiftçi, erkek berbe..
Batman'da bir motosikletlinin seyir halindeki otomobile arkadan çarpmas..
Batman'da gece yarısı meydana gelen silahlı saldırıda biri kadın 2 kişi..
Uyuşturucu ile mücadele hakkında açıklama yapan HÜDA PAR Batman Milletvekil..
HÜDA PAR Batman Milletvekili ve Belediye Başkan Adayı Serkan Ramanlı, '..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=