Lütfen bekleyin..



Zamlar sürücüleri araç kullanamaz hale getirdi

17 Kasım 2021, 11:37 - Okunma: 2106

Akaryakıt fiyatlarındaki zam furyası araç sahiplerini kontak kapatma noktasına getirdi. Akaryakıt zamlarına tepki gösteren sürücüler, araç kullanamaz hale geldiklerini söyledi.

Son haftalarda art arda akaryakıta yapılan zamlar sürücülerin tepkisine neden oldu. Akaryakıt zamlarının kendilerini zor durumda bıraktığını belirten sürücüler, “Artık araç sürmeye çekiniyoruz.” dedi.

Zamlar sürücüleri araç kullanamaz hale getirdi

Batman’da, akaryakıt zamlarından dolayı kimi sürücüler araçlarını satmayı düşünürken kimileri ise kazandıkları ücretin büyük bir bölümünü akaryakıta harcadığını belirtiyor.

Zamlar sürücüleri araç kullanamaz hale getirdi

Araç kullanmanın artık ayrıcalık değil büyük bir külfet haline geldiğini söyleyen Recep Özlü, son zamlarla birlikte araç kullanmaya çekinir hale geldiklerini belirtti.

Zamlar sürücüleri araç kullanamaz hale getirdi

Recep Özlü

“Aracı satmaktan başka çözüm yok”

Zam nedeniyle artık yakıt tabelalarına bakmaya korktuklarını ifade eden Özlü, “Eskiden haftada iki, üç defa çıkardığımız arabayı şimdi artık haftada bir çıkarmaya çekiniyoruz. LPG, benzin ve mazota zam geldiğinden dolayı artık araç sürmeye çekiniyoruz. Arabanın vergisi bir yana, yakıt da zamlanınca araba külliyen zarar oluyor ve aracı satmaktan başka bir çözüm yok.” dedi.

Zamlar sürücüleri araç kullanamaz hale getirdi

Yaşar Gündoğdu

“Yakıta çalışıyoruz”

Zamlardan dolayı çok zorluk çektiklerini dile getiren sürücü Yaşar Gündoğdu, “Perişan olduk. Gece 10‘a kadar çalışıyoruz fakat yakıta çalışıyoruz. Başka hiçbir şeye faydası yok. 2,3 ayda 4-5 kere zam geldi. Ne gerek var bu kadar zam yapmaya? Gerçekten millet için çok zor, perişan oluyoruz. Allah yardımcımız olsun.” diye konuştu.

Zamlar sürücüleri araç kullanamaz hale getirdi

Mehmet Şahin

“Buna bir çare bulunması lazım”

Vatandaşların artık araçlarını kullanamayacak hale geldiklerini vurgulayan bir diğer sürücü Mehmet Şahin ise şunları söyledi:

“İş çığırından çıkmış. Hep zam, nereye kadar bu böyle gidecek? LPG iki yıl önce 2,20’ydi şimdi ise 6,30 liradan hesaplanıyor. Yani öyle bir hal almış ki arabamızı çıkaramaz hale geldik. Bu zamlar milletin belini çökertti. Millet mecburiyetten arabalarını çıkarıyor. Millet artık evine ekmek götüremiyor ve buna rağmen her şeye zam geliyor. Bir an önce buna bir çare bulunması lazım.”(İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
EKONOMİ Kategorisindeki Diğer Haberler
Bir yılda tavuk eti fiyatlarına yüzde 150 zam yapıldığını belirten tüketici..
Ülke genelinde olduğu gibi Batman'da da kalifiye eleman sorununun yaşan..
Kırmızı et fiyatlarındaki artışın bir türlü durdurulamadığını belirten Batm..
Ramazan Bayramı sonrası düğün hazırlıklarına başlayan vatandaşlar soluğu ku..
Ramazan Bayramı'na iki gün kala çarşı pazarda yaşanan yoğunluktan memnu..
Batman Esnaf ve Sanatkarlar Odası (BESO) Başkanı Mehmet Sıddık Çiftçi, yapt..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=