Lütfen bekleyin..



Hak-İş:"Bangladeş’teki idamlar durdurulsun"

11 Kasım 2015, 10:04 - Okunma: 2151

Batman Hak-İş Temsilciliği, Bangladeş’teki idamlar hakkında bir basın açıklaması yaparak, İslam âleminin topyekûn idamlara karşı çıkması gerektiği vurguladı.

Batman Hak-İş Temsilcisi Bünyamin Söğüt, Bangladeş’teki idamlar hakkında yazılı basın açıklaması yaparak, İslam âleminin bir an önce bu idamlara karşı topyekûn bir şekilde karşı çıkması gerektiğini söyledi.

Aralık 2013’te Abdülkadir Molla, Nisan 2015’te Muhammed Kamaruzzaman’ın, daha önce Bangladeş’in dikta rejimi tarafından idam edildiğini belirten Söğüt, Cemaat-i İslami Partisi Lideri Ghulam Azam’ın ise hukuksuz bir şekilde ömür boyu hapse mahkûm edilmesine dayanamayarak 92 yaşında zindanda hakka yürüdüğünü söyledi.

Söğüt, “Diktatör Hasina yönetimi daha öncesinde Abdulkadir Molla, Muhammed Kamaruzzaman ve onlar gibi âlimleri idam ederek şehit ettiler. Hasina yönetimi Müslümanların sesiz kalmalarından dolayı cesaret alıp bu güzel âlimleri şehit ediyor. Müslümanlar, İslam âlemi bir an önce bu idamlara karşı topyekûn bir şekilde karşı çıkması gerekir. Ben inanıyorum ki, Bangladeş’teki Müslümanlar gelecekte Hasina yönetimini devirip yerine İslami çerçevede bir hükümet kuracaklardır. Bu hükümet İslam âlemine örnek teşkil edecek inşallah. Allah tüm şehitlerimize rahmet etsin.” dedi. (İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından Diyarbakır'da "Cihad Önderi..
Batman'ın Sason ilçesinde Mereto Dağı'na pancar toplama için gitti ..
HÜDA PAR'ın Kayapınar Belde Belediyesi Başkanı Samir Özhan, yarın Diyar..
Batman'da bir iş yerine getirilen cep telefonunun bataryası adeta bomba..
Veteriner Hekimler Odası Batman İl Temsilcisi Veteriner Hekim Abdullah Yama..
Batman’da ticari taksi ile otomobilin çarpması sonucu meydana gelen kazada ..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=