Lütfen bekleyin..



Batman halkı: Belediyeden konser değil hizmet bekliyoruz

07 Aralık 2021, 14:24 - Okunma: 804

Ekonomik sıkıntıların had safhada olduğu bir dönemde Batman Belediyesinin büyük paralar harcayarak konserler düzenlemesine bir anlam veremediklerini belirten halk, duruma tepki göstererek belediyeden hizmet ve istihdam beklediklerini söyledi.

Batman Belediyesinin büyük paralar harcayarak düzenlediği konserler halktan tepki görüyor.

Batman halkı, pandemi sonrası yaşanan büyük ekonomik sıkıntıların ve işsizliğin çözüm beklerken belediyenin yatırım ve istihdam yerine israfa kaçan konserler düzenlemesinin doğru olmadığını vurguladı.

Batman halkı: Belediyeden konser değil hizmet bekliyoruz

Ekonomik sıkıntıların yaşandığı böylesi günlerde konserlerin Batman için pek bir şey ifade etmediğini söyleyen halk, belediyeden iş sahalarının açılmasını, yatırım yapılmasını, altyapı sıkıntılarının giderilmesini istedi.

Batman halkı: Belediyeden konser değil hizmet bekliyoruz

Vaka sayısının azaldığı bir ortamda salgının dikkate alınmamasına da tepki gösteren halk, konserlerde sosyal mesafeye ve kurallara dikkat edilmediğini, bu durumun ilde salgının tekrar yükselişe geçmesine neden olabileceğini vurguladı.

Batman halkı: Belediyeden konser değil hizmet bekliyoruz

Abdülkadir Altsoy 

“Ekonomik sıkıntılar çektiğimiz şu dönemde sık sık konserlerin yapılmasına karşıyız”

Batman halkı hizmet beklerken belediyenin mesaisini ve parasını konserlere harcamasını doğru bulmadıklarını belirten Abdülkadir Altsoy, “Halk belediyeden hizmet beklerken, halkın ekonomik sıkıntılar çektiği şu dönemde sık sık konserlerin yapılmasına karşıyız. Öncelikle bu konserler bizim inancımıza da terstir. Bu konserlerin amacı nedir? Hizmetin olmadığı Batman’da konserlerin yapılması çok yanlıştır. Konserlere çok fazla paralar harcanıyor. Bu paraları Batman’ın ekonomisine katabilirler. İşsizliği giderecek bir sürü iş var. Halkın paralarını bu şekilde harcamak vicdanen insanı üzüyor.” dedi.

Batman halkı: Belediyeden konser değil hizmet bekliyoruz

Hikmet Duruş

“Bu paralar halk için daha iyi değerlendirilebilir”

Halkın belediyeden konser yerine hizmet beklediğini vurgulayan Hikmet Duruş, “Belediye halka daha iyi hizmet götürebilir. Açıkladığı projeleri faaliyete koyabilir. Konserler azaltılırsa paralar daha iyi hizmetlere dönüştürülebilir. Konserler o kadar gerekli değildir. Halk için azaltılmasında fayda vardır. Bu paralar halk için daha iyi değerlendirilebilir. Daha iyi hizmetler olabilir. Belediyeye çağrım Batman’a, halka hizmet etmeleridir.” ifadelerini kullandı.

Batman halkı: Belediyeden konser değil hizmet bekliyoruz

Emrullah Çiftçi

“Daha faydalı projeler yapılabilir”

İşsizliğin had safhada olduğu bir zamanda konserlere milyonların harcanmasının yanlış olduğunu belirten Emrullah Çiftçi ise şunları söyledi:

“2 gün önce de bir konser oldu. Yüksek miktarda paralar harcanıyor. Bu ekonomik krizde halk büyük bir sıkıntıda, işsizlik had safhadadır. Bu bütçeler daha iyi değerlendirilip daha faydalı projeler yapılabilir. İş ve istihdam alanında hakikaten çok projeye ihtiyaç var. Konserlerde mesafe sıfır. Örfümüze, inancımıza uygun olmayan bir şekilde konserlerin yapılması üzücü bir durumdur.”

Batman halkı: Belediyeden konser değil hizmet bekliyoruz

Celal Saydam

“Konserlere verilen paralar fakirlere dağıtılsa daha iyi olur”

Konserlere harcanacak paranın yoksul halka dağıtılması gerektiğini ifade eden Celal Saydam, “Bu konserlere verilen milyonlarca paranın fakir halka sunulsa çok daha iyi olur. Belediyeden istediğimiz halkı düşünsün. Konserlere vereceği milyonlarca parayı fakir halka versin, yatırım yapsın. Belediye sokaklara baksın. Çoğu yer çamur içerisinde. Onları yapsınlar. Yani halkı düşünsünler. Bu paraların halka verilmesi, halkın ekonomik sıkıntılardan kurtulmasına sebep olur.” açıklamasında bulundu.(İLKHA)

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'daki şarküteri işletmecileri ve hayvan besicileri, yağan yağışla..
Batman ilçesinde yeni seçilen belediye başkanlarını ziyaret eden HÜDA PAR B..
Batman'ın Sason ilçesindeki çaya düşen hafif ticari araçtaki anne ve oğ..
Batman Havalimanı Müdürlüğü tarafından açıklanan 2024 yılı mart ayı istatis..
Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, Kayapınar Belde Belediye Başkanı olarak..
HÜDA PAR Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, Batman’ın 3 ilçesi ve beldeler..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=