Lütfen bekleyin..



Bakan Akar: "Hudutlarımızın korunması için ne gerekiyorsa yapmakta kararlıyız"

14 Aralık 2021, 17:05 - Okunma: 607

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, “Milletimizin, hudutlarımızın korunması için ne gerekiyorsa yapmakta kararlıyız. Bizim tek hedefimiz teröristlerdir. Geldiğimiz noktada terör örgütündeki çöküşü görüyoruz." dedi.

Bakan Akar beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Musa Avsever, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ile 14’üncü İnsansız Uçak Sistemleri Üs Komutanlığına gitti.

Üs Komutanı’ndan faaliyetlere ilişkin brifing alan, talimatlar veren Bakan Akar daha sonra TSK Komuta Kademesi ile komutanlık bahçesine fidan dikti. Tören alanına geçen Bakan Akar beraberindeki komutanlarla Sancak Teslim Töreni'ne katıldı.

Sancak Sicil Defteri’ni imzaladıktan sonra birliğe hitap eden Bakan Akar, hassas bir dönemden geçildiğini, belirsizlik, risk, tehdit ve uluslararası istikrarsızlığın her geçen gün arttığını belirtti. Bakan Akar, "Ülkemiz ve bölgemiz stratejik konumu nedeniyle gelişmelerden yakından etkilenmekte olup Sayın Cumhurbaşkanlığımızın liderliğinde özne hâline gelen, etki ve ilgi alanı genişleyen Türkiye, gereken her türlü tedbiri almaktadır." ifadesini kullandı.

TSK’nın cumhuriyet tarihinin en kapsamlı ve etkin operasyonlarını gerçekleştirdiğini vurgulayan Bakan Akar şöyle dedi:

"Terörle mücadele operasyonlarımız artan bir şiddet ve tempoda devam ediyor. 24 Temmuz 2015’ten itibaren yurt içi, Irak ve Suriye'nin kuzeyinde 33 bin 112 terörist etkisiz hâle getirildi. Bu yılın başından itibaren ise etkisiz hâle getirilen terörist sayısı 2 bin 631 oldu. Biz bu faaliyetleri yaparken tüm komşularımızın hakkına, hukukuna, sınırlarına saygılıyız. Diğer taraftan da ülkemizin, milletimizin, vatandaşlarımızın ve hudutlarımızın korunması için ne gerekiyorsa yapmakta kararlıyız. Bizim tek hedefimiz teröristlerdir. Geldiğimiz noktada terör örgütündeki çöküşü görüyoruz. Sonuçta en son terörist etkisiz hâle getirilinceye kadar mücadelemiz devam edecek.”

14’üncü İnsansız Uçak Sistemleri Üs Komutanlığının önemine de değinen Bakan Akar, “Yüksek teknoloji ürünü silah sistemleri ile İHA ve SİHA’larımızla Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı, Barış Pınarı, Bahar Kalkanı ve Pençe harekâtlarının başarıyla icra edilmesine büyük katkı sağladınız.” dedi.(İLKHA)







  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'da bir iş yerine getirilen cep telefonunun bataryası adeta bomba..
Veteriner Hekimler Odası Batman İl Temsilcisi Veteriner Hekim Abdullah Yama..
Batman’da ticari taksi ile otomobilin çarpması sonucu meydana gelen kazada ..
Yaz döneminin başlamasıyla birlikte yaşanabilecek boğulma olaylarını önleme..
Batman'da durumundan şüphelenilerek durdurulan şahsın, 10 ayrı dosyadan..
Batman'da dün gece bir otomobilin yolun karşısına geçmeye çalışan bir b..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=