Lütfen bekleyin..



Uyarı levhalarına uyan yok

12 Kasım 2015, 12:04 - Okunma: 3086

Batman merkezin birçok yerinde ‘park yasağı’ yazılan uyarı levhaları olmasına rağmen araçların çekilmeyişi ve gün geçtikçe araç sayısının arttığı kentte park sorunu bir türlü bitmiyor.

Batman’da trafiğe kayıtlı araç sayısı artıkça trafikte sıkıntılar da artıyor. İlde trafiğe kayıtlı araç sayısı 42 bin 741 olduğu belirtilirken, araç sayısının çoğalması ise park yerlerinin olmamasıyla birlikte trafikte keşmekeşliği beraberinde getiriyor.

Araç sayısı ve trafiğinin çok yoğun olduğu Batman’da, araçların gelişi güzel park etmeleri ve her tarafta yapılan plansız yol çalışmaları nedeniyle trafik tam bir işkenceye dönüştü.

Park alanlarının yetersiz olduğu Batman’da, araçlar caddelere gelişi güzel park ediyor. Yolların araçları kaldırmadığı Batman’da, park sıkıntısı yüzünden trafiğin iyice aksamasına sebep olmasına rağmen ne belediye ne de trafik ekipleri gerekli önlemleri almıyor. Düzensiz park eden araçların zaman zaman yaya geçidini de engellediği görülüyor.

Kentin birçok yerinde park etme yasağı olan levhaların olmasına rağmen araçlar çekilmediğinden sürücüler yollara gelişi güzel park ediyor. Hem park sorunu hem de şehrin her tarafında yapılan plansız yol çalışmaları yüzünden Batman’da araç kullanmak ve araçla yol almak büyük bir sorun haline geldi. 

Bu sorunların giderilmesini ve şehirde araç kullanmanın sorun halinden çıkarılması gerektiğini belirten vatandaşlardan Ömer Çelik, “Batman gün geçtikçe gelişiyor. Şehrin gelişmesiyle beraber kentteki araç sayısında da büyük bir artış oluyor. Batman’da şuanda 42 bin 750 araç mevcuttur, ama Batman’da ciddi manada bir park alanı yoktur. Sürücülerin park yeri bulamamasından dolayı ‘park yapılmaz’ levhasının altında bile park yapılıyor.” dedi. (M.Sait Çelik İLKHA)










  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman Valiliği, kentte basın açıklaması, oturma eylemi, stant açma, göster..
Batman'da yapılan çalışmalarda üç günde 11 ruhsatsız tabanca ele geçiri..
Batman'da uyuşturucu satıcılarına yönelik operasyonlar sürerken polisin..
Batman Bağımsız Gazeteciler Derneği Başkanı Veysi Demir yayımladığı Batman&..
Batman'da bir araçta yapılan aramada yangın tüpünün içine gizlenmiş bir..
Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunun (EPDK) kararıyla bugünden itibaren katk..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=