Lütfen bekleyin..



Emekliler: Emekliye insanca yaşayabileceği bir maaş verilmeli

20 Aralık 2021, 13:42 - Okunma: 582

Türkiye Emekliler Derneği Batman Şube Başkanı Hüseyin Ekmen, yaptığı yazılı açıklamada, emekli maaşlarında da en az asgari ücret kadar artış yapılması gerektiğini söyledi.

Başkan Ekmen, yeni dönem içi yapılacak düzenlemelerde, emekli maaşlarında gerekli artışın sağlanması gerektiğini belirtti.

Emekliye insanca yaşayabileceği maaş verilmesi gerektiğini savunan Ekmen, “Bu ülkenin her karışında emeği olan emeklilerimiz, emeklilik dönemlerini kimseye muhtaç olmadan, insanca bir yaşam içerisinde sürdürebilmelidir. Hükümeti, asgari ücrete yaptığı atış, olumlu karşılanmıştır. Emeklilerimiz de aynı müjdeyi beklemektedir.” dedi.

Hayat pahalılığının emeklilerin belini büktüğünü vurgulayan Ekmen, “Emekli maaşlarının istenen düzeyde olmadığı şu günlerde, zam ve hayat pahalılığı da emeklilerin belini bükmüştür. Doğal gaz, elektrik, su, kira ve mutfak giderlerinin ikiye hatta üçe katlandığı şu günlerde emekli aylıklarına gerekli atışı sağlayarak, onların hayır dualarını almanızı temenni ederiz.” ifadelerini kullandı.(İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'ın Sason ilçesinde Mereto Dağı'na pancar toplama için gitti ..
HÜDA PAR'ın Kayapınar Belde Belediyesi Başkanı Samir Özhan, yarın Diyar..
Batman'da bir iş yerine getirilen cep telefonunun bataryası adeta bomba..
Veteriner Hekimler Odası Batman İl Temsilcisi Veteriner Hekim Abdullah Yama..
Batman’da ticari taksi ile otomobilin çarpması sonucu meydana gelen kazada ..
Yaz döneminin başlamasıyla birlikte yaşanabilecek boğulma olaylarını önleme..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=