Lütfen bekleyin..



DSİ’den baraj ve göletlere girilmemesi uyarısı

05 Ocak 2022, 10:52 - Okunma: 738

Devlet Su İşleri (DSİ) Batman 103. Şube Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, baraj, gölet ve sulama kanallarında suya girilmemesi uyarısında bulunuldu.

Açıklamada, Batman Sol Sahil Sulama Tesisinin İşletme-Bakım-Onarım ve Yönetim sorumluluğunu devralan ilgili birliklerce tarımsal faaliyetlerin sağlıklı bir şekilde yürütülebilmesi adına sulama suyu taleplerine istinaden tesise sulama suyu verildiği belirtildi.

Açıklamada, hava sıcaklığının da artmasıyla beraber söz konusu sulama kanallarına, Batman Baraj Gölüne, göletlere ve Batman Çayına, serinlemek ve yüzmek amacıyla vatandaşların girdiği, ayrıca evsel atıkların atıldığı, servis yollarında aşırı hız yapıldığı ve bu nedenle de sık sık kazaların meydana geldiğinin tespit edildiği kaydedildi.

Açıklamanın devamında, “Vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinin korunması, meydana gelecek boğulma olaylarını önlemek amacıyla sık sık ilgili kurumlarda, köy ve mezralarda gerek Müftülüklerce dağıtılan cuma hutbelerinde gerek reklam afişlerinin sergilendiği billboardlarda söz konusu sulama kanallarına, Batman Çayına, Batman Baraj Gölüne ve göletlere girilmemesi konusunda gerekli uyarılar yapılmaktadır. Bu nedenle boğulma olayları gibi müessif hadiselerin yaşanmaması için suya girmenin tehlikeli ve yasak olduğu ve servis yollarında aşırı hız yapılmaması, sulama tesislerine kesinlikle girilmemesi gerekmektedir.” denildi.(İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'da bir iş yerine getirilen cep telefonunun bataryası adeta bomba..
Veteriner Hekimler Odası Batman İl Temsilcisi Veteriner Hekim Abdullah Yama..
Batman’da ticari taksi ile otomobilin çarpması sonucu meydana gelen kazada ..
Yaz döneminin başlamasıyla birlikte yaşanabilecek boğulma olaylarını önleme..
Batman'da durumundan şüphelenilerek durdurulan şahsın, 10 ayrı dosyadan..
Batman'da dün gece bir otomobilin yolun karşısına geçmeye çalışan bir b..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=