Lütfen bekleyin..



Batman Basın Konseyi'nden "10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü" mesajı

09 Ocak 2022, 13:20 - Okunma: 7774

Batman Basın Konseyi "10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü" dolayısıyla bir basın açıklaması yaptı.

Batman Basın Konseyi Başkanı Ercan Arslan ve yönetim kurulu, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü dolayısıyla bir basın açıklaması yaptı.

10 Ocak 1961 yılı aslında basın emekçileri için unutulmaması gereken bir gün olduğunu belirten Başkan Arslan, “61 Yıl önce devreye giren basın çalışanlarına iş güvencesi ve çalışma özgürlüğü getiren 212 sayılı yasa ile basının gücü arttı. Ancak aradan geçen yıllar içinde medya sektöründe yaşanan gelişmeler ve tekelleşme süreci sonucunda bugünkü duruma gelindi. Dördüncü kuvvet olan basın etkisizleştirilerek hakları teker teker ellerinden alındı. Medyamız maalesef bugün ekonomik açıdan zor günler yaşıyor. Yüzlerce gazete ve televizyon kapandı. İşsiz gazetecilerin sayısı onbinleri aştı. Bizim açımızdan sevindirici olan, hala son derece dinamik, etkin, ahlaki ve etik değerlere sonuna kadar bağlı, seviyeli ve kaliteli bir medyanın bulunmasıdır” dedi.

ercan-arslan.jpeg

“DİJİTAL ÇAĞA AYAK UYDURULMALI”

10 Ocak vesilesiyle tekrar vurgu yapılması gereken konulardan biri, gazetecilerin dijital çağa ayak uydurmasının hayati önem taşıdığını belirten Arslan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu noktada meslektaşlarımıza katkı ve destek vermek üzere yürüttüğümüz çalışmalar her ne kadar pandemi nedeniyle sekteye uğramış olsa da, şartlara uygun olunca çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Şu ana kadar dijital çağa uyumu ihmal eden, erteleyen meslektaşlarımız ve medya kuruluşlarımız açısından 10 Ocak'ın yeni bir milat olmasını diliyoruz. 10 Ocak'taki talep ve beklentilerimiz arasında gazetelere uygulanan tasarruf tedbirlerinin bir an önce sona erdirilmesi. Bu genelge zaten büyük zorluklar yaşayan yerel basına ölümcül darbe vurulmuştur. Eğer tasarruf ile ekonomik sorunların çözüleceği düşünülüyorsa tasarruf yapılacak kalemlerin yeniden belirlenmesine ihtiyaç vardır. Batman Basın Konseyi olarak bu genelgenin iptalini istiyoruz. Başta yerel gazeteler olmak üzere medya kuruluşlarına daha fazla destek verilmesinin ülke demokrasisine katkı sunacağına inanıyoruz. Bir gün herkese özgür, güçlü ve tarafsız bir yayın organı gerekebilir. Sırf bu yüzden bile tüm yurttaşlarımızın yaşadıkları yerde işini hakkı ile yapan yayın organlarına sahip çıkması ve destek vermeleri gerekiyor. Bu vesileyle tüm meslektaşlarımın geleneksel 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutlarım."

Kaynak: HÜR24 Haber

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
MEDYA Kategorisindeki Diğer Haberler
Ramazan Bayramı vesilesi ile bir mesaj yayımlayan Batman Bağımsız Gazetecil..
"13 Şubat Dünya Radyo Günü" dolayısıyla açıklama yapan Aksa FM Ge..
Batman Radyo Televizyon ve İnternet Yayıncıları Derneği Başkanı Yüksel Çift..
Batman Bağımsız Gazeteciler Derneği Başkanı Veysi Demir, Başkan Yardımcısı ..
Batman Bağımsız Gazeteciler Derneği Başkanı Veysi Demir, Batman Midyatlılar..
BESO Başkanı Mehmet Sıddık Çiftçi, "10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü&q..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=