Lütfen bekleyin..



Batman Vali Şahin’den aşı uyarısı

10 Ocak 2022, 17:06 - Okunma: 2275

Batman Vali Hulusi Şahin, Batman Eğitim Araştırma Hastanesi'nde Covid-19 hatırlatma dozu aşısı yaptırarak eksik aşısı olanları uyardı.

Aşı yapılmamasından ötürü son günlerde vaka sayılarının üç kat arttığına dikkat çeken Şahin, “Batman’da vaka sayıları düşüktü ama maalesef son günlerde vaka sayıları üç kat arttı.” dedi.

Vali Hulusi Şahin, Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde beşinci aşısını oldu. Hatırlatma aşısını yapan Vali şahin, daha sonra basına açıklamada bulundu.

“Aşıları eksik olanlar tamamlamalı”

Batman Vali Şahin’den aşı uyarısı

Batman Valisi Hulusi Şahin

Hatırlatma dozu yaptıklarını belirten Vali Şahin, “Hatırlatma dozunu tüm vatandaşlara, herkese tavsiye ediyorum. İlimizde çok sayıda yerde aşı vurma yerleri mevcut. Vatandaşlarımız bu yerlerde hatırlatma dozlarını olsunlar. Ayrıca birinci dozlarını yapıp da ikinci dozlarını yapmayanların hemen ikinci dozlarını yapmalarını tavsiye ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

“Son günlerde vaka sayıları üç kat arttı”

Aşı yapılmamasından ötürü son günlerde vaka sayılarının üç kat arttığını söyleyen Vali Şahin, “İlimizde vaka sayıları düşüktü ama maalesef son günlerde vaka sayıları üç kat arttı. Omicron varyantını da görmeye başladık. Bu işin şakası yok. Vaka sayıları hızla artıyor. Vatandaşların temel kurallara uyup aşılarını yapmaları gerekiyor. Şu anda Covid-19’dan yatan hasta sayımız 12, yoğun bakımda yatan hasta sayımız 6, iki tanede entübe hastamız var. Hastane kapasitesi ilgili herhangi bir sorun yok. Önümüzdeki günlerde daha kötü bir senaryo ile karşılaşmak istemiyorsak mutlaka aşı olmalı ve tedbirlere riayet etmeliyiz.” şeklinde konuştu. (İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
SAĞLIK Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'da, Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığına bağlı Türkiye Sağlık..
İç Hastalıkları Uzmanı Doktor İdris Baydar, bahar döneminde artan yorgunluk..
Havaların ısınmaya başlamasıyla birlikte artış gösteren kene vakalarıyla il..
7 Nisan Dünya Sağlık Günü dolayısıyla açıklama yapan Batman Sağlık ve Çevre..
Allah'ın insana verdiği en önemli nimetlerden birinin sağlık olduğunu b..
Batman'da yanlış kan verildiği iddia edilen 24 yaşındaki talasemi hasta..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=